Традиційний весняний суботник енергокомпанія ДТЕК провела у 26 населених пунктах України

ДТЕК22 Травень 2017

На весняну акцію «Чисте місто», у якій уже п’ятий рік поспіль беруть участь волонтери ДТЕК у всій Україні, у квітні-травні вийшли 3,5 тисячі працівників компанії. У своїх містах вони зібрали приблизно 2 тис. кубометрів сміття, висадили кілька сотень рослин, відремонтували атракціони й лавочки, посадили квіти.

«За п’ять років у зелених волонтерських акціях узяли участь понад 50 тисяч працівників ДТЕК у всій Україні. Це традиція: люди приходять із сім’ями та друзями для того, щоби зробити наші міста чистішими й затишнішими. Ця проста й у всіх сенсах позитивна дія, яку спільно можуть робити бізнес і суспільство. Компанія традиційно виступає організатором: бере на себе домовленості з міськими комунальними службами, закуповує витратні матеріали. А працівники та їхні сім’ї упорядковують сквери, де всі ми гуляємо зі своїми дітьми, — зазначив Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

У Києві приблизно 300 волонтерів столичного офісу ДТЕК, а також представники Київенерго, ПУМБу, VEGA та інших підприємств групи СКМ вийшли на прибирання Солом’янського ландшафтного парку. Крім традиційного прибирання території, волонтери зробили новий настил на паркових лавках, а також почистили та перефарбували центральні сходи, розташовані біля входу до парку.

«Зміни починаються з нас. Ця ідея лежить в основі всього, що ми робимо. За 11 років ми змогли зробити наші шахти одними з найкращих в українському вуглепромі. З 21 модернізованого енергоблока в країні 18 — це ТЕС ДТЕК. Наші дистрибуційні компанії покращують свій сервіс: відкрилися нові комфортні Центри обслуговування, з’явилися сучасні цифрові послуги. Але найголовніше, за ці роки нам вдалося сформувати культуру змін всередині компанії. У нас ніхто не чекає змін, а створює їх сам. Мабуть, найяскравішим підтвердженням цьому є наша щорічна акція «Чисте місто», — сказав Максим Тімченко.

У Києві зібране сміття ДТЕК традиційно направив на столичний сміттєспалювальний завод «Енергія», що перебуває в управлінні «Київенерго». Нагадаємо, що це єдиний в Україні сміттєспалювальний завод, який діє і здатний перетворювати сміття на джерело енергії — тепло для містян. За рахунок спалювання сміття «Енергія» обігріває воду у 300 житлових будинках у столичному масиві Позняки.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго,ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Що ти знаєш про майбутнє України?