Спеціалісти ДТЕК Київські електромережі врятували центр Києва від масштабної аварії

У середу, 10 квітня, в районі 18.50 диспетчери ДТЕК Київські електромережі зафіксували масові відключення світла у самому центрі столиці – вул. Хрещатик, Майдані Незалежності, Європейській площі та прилеглих вулицях.

Дві аварійні бригади компанії одразу ж виїхали на місце події для встановлення причин нештатної ситуації. В одному із підземних колекторів в районі Майдану Незалежності  було зафіксовано задимлення. У підземних колекторах, окрім інших комунікацій розташовуються силові кабелі живлення, тому імовірною причиною аварійних відключень стало пошкодження високовольтних підземних ліній у наслідок короткого замикання. Без електрики залишились такі об’єкти, як Будинок профспілок, готель «Україна» та ряд інших.

ДТЕК Київські електромережі  було здійснено переключення основних споживачів центральної вулиці міста на резервні ланцюги живлення. О 23:00 енергопостачання отримав  готель "Україна" і Національна музична академія України імені П.І.Чайковського.

Станом на 8.00 завершується підключення ТРЦ «Глобус»,  усі інші споживачі вже підключені до електроживлення.

Фахівці ДТЕК Київські електромережі відновлюють кабельні мережі. Ремонтні бригади працюватимуть на місті подій до повного усунення нештатної ситуації.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?