Сонця було багато: Трифанівська СЕС достроково виконала річний план з виробництва електроенергії

ДТЕК26 Листопада 2018

Трифанівська сонячна електростанція з початку року виробила 12,5 млн кВт-год «зеленої» електроенергії. Завдяки великій кількості сонячних днів станція змогла сьогодні - 23 листопада - виконати річний план.

Уже виробленого на станції обсягу електроенергії достатньо для покриття річного споживання жителями половини Великоолександрівського району (Херсонська обл.), на території якого знаходиться СЕС.

Крім того, 12,5 млн кВт-год «зеленої» електроенергії - це еквівалент понад 13 тис. тонн СО₂ (вуглекислого газу), який завдяки роботі станції не буде викинутий в атмосферу.

«Енергійним» для СЕС в було все літо. Але найбільше план перевиконувався в квітні (+23%) та жовтні (+30%).

«Хороші погодні умови і правильна експлуатація дозволяють Трифанівській СЕС за підсумком 2018 року виробити більше електроенергії, ніж ми очікували. Це чудова новина не тільки для нас, але і для країни - адже «зелена» енергетика не несе шкоди для навколишнього середовища», - зазначив головний енергетик Трифанівської СЕС Олексій Кучеров.

Трифанівська сонячна електростанція - пілотний проект компанії ДТЕК в сегменті сонячної енергетики. Проектна потужність станції - 10 МВт. Вона була введена в експлуатацію в серпні 2017 року. Тоді і почала виробництво «зеленої» електроенергії для енергосистеми України. Розташована СЕС в Херсонській області.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?