Шахтоуправління ДТЕК Павлоградвугілля в ІІІ кварталі збільшили видобуток вугілля на 21%

Шахтоуправління ДТЕК Павлоградвугілля в 3-му кварталі цього року видобули майже 5 млн тонн енергетичного вугілля. Це на 21% більше, ніж у попередньому кварталі. Збільшення видобутку потрібне для стабільного забезпечення паливом ТЕС, які з червня працюють із надплановим навантаженням для безболісного проходження країною опалювального сезону.

Для стабільного функціонування енергосистеми в осінньо-зимовий період компанія переглянула плани з видобутку вугілля. Тому в третьому кварталі цього року видобуток вугілля на всіх п’яти шахтоуправління ДТЕК Павлоградвугілля зріс загалом на 21%.

— ШУ Тернівське видобуло 1 млн т вугілля, що на 27% більше, ніж у 2-му кварталі.
— ШУ Першотравенське видобуло 1 млн т вугілля (+41%).
— ШУ Павлоградське — 1 млн т (+30%).
— ШУ ім. Героїв Космосу — 1,2 млн т вугілля. Приріст — 8,2%.
— ШУ Дніпровське — 655 тис. тонн вугілля. Це на 6,6% більше, ніж у 2-му кварталі.

«У зв’язку з виниклим на початку літа дефіцитом потужності в енергосистемі через тривалі ремонти атомних енергоблоків, з червня наші ТЕС несуть підвищене навантаження. Тому країні потрібне вугілля. Гранично важливо, щоб упродовж осінньо-зимового періоду всі види генерації електроенергії працювали без збоїв, — зазначив генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля Сергій Воронін. — Зараз ДТЕК продовжує спрямовувати додаткові кошти на збільшення власного видобутку. За 9 місяців цього року шахтарі ДТЕК Енерго видали на-гора 20,6 млн тонн вугілля, з яких 16,7 мільйонів — видобуток ДТЕК Павлоградвугілля. Це, власне, і дозволяє енергосистемі працювати надійно та безпечно».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?