Подаруй світло: як завдяки працівникам ДТЕК Ладижинська ТЕС на вулицях і у під’їздах міста стало світліше

Теплова енергетика06 Листопада 2018

Ініціативна група «Світло», якою керує Олег Великотрав, майстер електроцеху ДТЕК Ладижинської ТЕС, встановила нові світлодіодні світильники у мікрорайоні на перетині вулиць Процишина і Кравчика.

Ладижинці, які мешкають у подвір'ї будинків 30, 31, 90, 91, 92, розповідають, що ця частина міста надвечір поринала у темряву. А тут житлові будинки, музична школа, бібліотека, футбольне поле. Тож за освітлення цієї ділянки взявся Олег Великотрав, майстер електроцеху ДТЕК Ладижинської ТЕС, депутат Ладижинської міської ради. Разом з ініціативною групою «Світло» він встановив 16-метрову опору з трьома світлодіодними світильниками по 100 Вт. Бюджет проекту склав 55 тисяч гривень.

Олег Великотрав, майстер електроцеху ДТЕК Ладижинська ТЕС, ініціатор групи «Світло», розповідає: «Моя ідея – освітити найтемніші ділянки нашого міста. Цей район - дійсно людна місцевість. Пішохідні доріжки, дитячий майданчик, житлові будинки, а освітлення не було. Тож ми не могли стояти осторонь. Вже четвертий рік поспіль за сприяння ДТЕК реалізуються проекти, які допомагають мешканцям міста жити комфортніше».

Ініціативна група «Світло» діє у програмі міні-грантів «Громада своїми руками» за підтримки ДТЕК Ладижинська ТЕС. Раніше встановили 28 світлодіодних світильників над входами до під'їздів будинків 12, 15, 91. Ще встановили дві опори з енергозберігаючими світильниками між ЗОШ №3 та будинком №11 по вулиці Процишина та три опори з дев'ятьма енергозберігаючими світильниками між будинками 9, 11, 13 та 15 по вулиці Процишина.

«Тепер ця частина вулиці безпечна для усіх. І зараз тут вночі буде світло, як вдень. Наступні плани по освітленню – вулиця Кравчика. Програма розрахована на кілька років. Отже, ми послідовні у своїх рішеннях та діях», - підсумовує майстер ДТЕК Ладижинської ТЕС.

ДТЕК Ладижинська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Центральній Україні. Встановлена потужність ТЕС складає 1800 МВт. Кількість працівників сягає 1200 осіб. ДТЕК Ладижинська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго входить у ТОП-3 найбільших платників податків Вінниччини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  майже 1,4 млрд грн. Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Вінницьку область з 2011 по 2017 роки перевищили 333 млн ​​грн.; вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров'я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?