Генеральним директором ДТЕК ВДЕ призначений Філіп Лекебуш

ДТЕК02 Травень 2018

Філіп Лекебуш – керівник із багаторічним досвідом роботи в сферах електроенергетики, енергопостачання, відновлюваної генерації. Протягом останніх десяти років Філіп управляв реалізацією численних проектів в геотермальній, вітровій, сонячній, біогазовій генерації в компаніях Ferrostaal і MVV Energy (Німеччина). Зокрема, в MVV Energy він керував трансформацією портфеля активів в традиційній генерації в зростаючий портфель проектів ВДЕ. Раніше він також обіймав керуючі посади в компаніях Alstom і ABB.

«Одним з головних пріоритетів Енергетичної стратегії України є інтенсивний розвиток відновлюваних джерел енергії. Це важливо як для поновлення генеруючих потужностей в цілому, так і підвищення екологічності української електроенергетики. До 2020 року наша компанія планує збільшити встановлену потужність сонячних і вітрових станцій до 1 ГВт. Для цього вже сьогодні ми реалізуємо унікальні для країни проекти в партнерстві зі світовими лідерами в сфері машинобудування та електроенергетики, такими як General Electric і China Machinery Engineering Company (CMEC). Експертиза Філіпа Лекебуша в сфері нових технологій важлива для досягнення цих цілей. Філіп був учасником процесу проходження європейськими країнами реформи енергетичного сектора. Цей досвід особливо затребуваний сьогодні, коли Україна стала на шлях лібералізації енергетики», –   зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

«Розвиток зеленої енергетики значно впливатиме на світові енергетичні ринки. Україна має великий потенціал у відновлюваній генерації і знаходиться на етапі трансформацій відповідно до цілей Енергетичної стратегії. Це важливе рішення для майбутнього розвитку та успіху енергетичного сектора країни,  – зазначив Філіп Лекебуш. – У ДТЕК ВДЕ я бачу компанію, яка може увійти в число лідерів відновлюваної енергетики в Європі. Я радий приєднатися до команди ДТЕК ВДЕ і зробити свій внесок в розвиток чистої і безпечної генерації електроенергії  в Україні».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?