Онлайн-калькулятор порахує українцям можливу економію на електроенергії

ДТЕК27 лютий 2018

При комплексному підході можна заощадити до 50% сімейних витрат на електроенергію. Для економії коштів необхідно використовувати двозонний лічильник електроенергії, LED-лампи і «розумні» розетки з таймерами.

Двузонний лічильник дозволяє платити в 2 рази менше за електроенергію з 23:00 до 07:00 годин. LED-лампи до 9 економічніше старих ламп розжарювання. А «розумні» розетки дозволяють запрограмувати автоматичне включення і виключення електроприладів в найбільш зручне і вигідне час. Також рекомендується використовувати електроприлади з високим класом енергоефективності.
Щоб швидко порахувати, скільки ж коштів сім'я може заощадити на електроенергії в місяць або рік, можна скористатися онлайн-калькулятором енергоефективності на сайті ДТЕК ЕСКО за адресою: https://dtek-esco.com/calc.
У калькуляторі досить вибрати електроприлади, які ви використовуєте вдома, при необхідності уточнити їх потужність і час використання. А внизу відразу з'являється результат: скільки ви витрачаєте на електроенергію зараз, і скільки можете економити при комплексному підході в місяць, на рік, за 5 і 10 років.
«Ми хочемо зробити енергозбереження доступним для більшої кількості людей. Починати потрібно з простого підрахунку, скільки ми споживаємо і витрачаємо на енергію, і скільки можемо зекономити », - розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.
Такий підрахунок дозволить визначити, наскільки вигідно купувати двозонний лічильник, LED-лампи і розетки з таймерами, і як швидко вони окупляться. Замовити прилади для економії можна в наборах Розумний WATT разом з послугою швидкого встановлення двозонним лічильників електроенергії.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго,ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Що ти знаєш про майбутнє України?