Нове обладнання для надійного енергопостачання: ДТЕК Донецькі електромережі оновить енергетичну інфраструктуру Маріуполя

Нові трансформаторні підстанції, капітальний ремонт ліній електропередач і установка сучасного устаткування. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), затвердила інвестиційну програму ДТЕК Донецькі електромережі.

Підстанція Місто-2 110/35/6 кВ працює в Маріуполі вже 55 років. Підстанція подає електроенергію в морський порт, очисні споруди і жителям Приморського району. В цьому році енергетики замінять старе комутаційне обладнання, встановлять нову автоматику і переоснастять пристрої релейного захисту. Це - головний проект ДТЕК Донецькі електромережі для підвищення якості постачання.

ЗТП-1 та МТП-304 замінять на нові трансформаторні підстанції. Вони більш ніж в два рази вичерпали свій ресурс, прослуживши вже 40-50 років. На розподільних підстанціях 6 і 20 замість масляних вимикачів встановлять вакуумні. Нові не тільки більш ефективні, але і більш екологічні. Це підвищить надійність та якість електропостачання підприємств, організацій, жителів Кальміуського району (пр. Металургів, вулиці Карпінського, Сеченова, приватного сектора в районі плавбасейні «Нептун») і старій частині Центрального району (вулиці Торгова, Миколаївська, Митрополит, Харлампіївська, Грецька, Італійська , Куїнджі).

Для того, щоб не було перебоїв зі світлом в лікарнях, школах, дитсадках, у жителів селищ Моряків, Черемушки, Правого берега, на вулицях Боткіна, Нестерова, Лобачевського - у Приморському і Кальміуському районах реконструюють повітряні лінії електропередачі напругою 0,4-6 кВ. Тут замінять опори і неізольований провід на самонесний ізольований провід.

«Головна мета інвестицій - розвиток в місті сучасної надійної енергетичної інфраструктури. Це дозволить забезпечити Маріуполь і маріупольців стабільним і якісним електропостачанням », - зазначив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

Нагадаємо, НКРЕКУ затвердив ДТЕК Донецькі електромережі інвестпрограму на 2019 рік у розмірі 161 млн грн.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?