Нове обладнання для надійного енергопостачання: ДТЕК Донецькі електромережі оновить енергетичну інфраструктуру Маріуполя

Нові трансформаторні підстанції, капітальний ремонт ліній електропередач і установка сучасного устаткування. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), затвердила інвестиційну програму ДТЕК Донецькі електромережі.

Підстанція Місто-2 110/35/6 кВ працює в Маріуполі вже 55 років. Підстанція подає електроенергію в морський порт, очисні споруди і жителям Приморського району. В цьому році енергетики замінять старе комутаційне обладнання, встановлять нову автоматику і переоснастять пристрої релейного захисту. Це - головний проект ДТЕК Донецькі електромережі для підвищення якості постачання.

ЗТП-1 та МТП-304 замінять на нові трансформаторні підстанції. Вони більш ніж в два рази вичерпали свій ресурс, прослуживши вже 40-50 років. На розподільних підстанціях 6 і 20 замість масляних вимикачів встановлять вакуумні. Нові не тільки більш ефективні, але і більш екологічні. Це підвищить надійність та якість електропостачання підприємств, організацій, жителів Кальміуського району (пр. Металургів, вулиці Карпінського, Сеченова, приватного сектора в районі плавбасейні «Нептун») і старій частині Центрального району (вулиці Торгова, Миколаївська, Митрополит, Харлампіївська, Грецька, Італійська , Куїнджі).

Для того, щоб не було перебоїв зі світлом в лікарнях, школах, дитсадках, у жителів селищ Моряків, Черемушки, Правого берега, на вулицях Боткіна, Нестерова, Лобачевського - у Приморському і Кальміуському районах реконструюють повітряні лінії електропередачі напругою 0,4-6 кВ. Тут замінять опори і неізольований провід на самонесний ізольований провід.

«Головна мета інвестицій - розвиток в місті сучасної надійної енергетичної інфраструктури. Це дозволить забезпечити Маріуполь і маріупольців стабільним і якісним електропостачанням », - зазначив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

Нагадаємо, НКРЕКУ затвердив ДТЕК Донецькі електромережі інвестпрограму на 2019 рік у розмірі 161 млн грн.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?