Нова система освітлення на ММК ім. Ілліча економить 60% електроенергії

ДТЕК27 Грудня 2018

Результати енергоефективного проекту з модернізації освітлення в листопрокатному цеху на ММК ім. Ілліча підтвердили очікування металургів. 60% електроенергії економлять 2,2 тис. енергоефективних LED-світильників.

Нова система освітлення на ММК ім. Ілліча економить 60% електроенергії

Таке технічне рішення дозволить ММК ім. Ілліча за рік зберегти 7,2 млн кВт∙г на суму 11,3 млн грн. і скоротити викиди в еквіваленті 6440 тон СО2.

«Найголовніша мета проекту з модернізації освітлення досягнута – ми поліпшили умови праці для наших металургів і підвищили промислову безпеку. Рівень освітленості відповідає санітарним вимогам – від 200 до 750 люкс на різних ділянках виробництва. Модернізацію системи освітлення профінансувала і виконала «під ключ» компанія ДТЕК ЕСКО», – розповів генеральний директор ММК ім. Ілліча Тарас Шевченко.

«Перехід на LED-освітлення для промислових підприємств – один з найпростіших способів істотно скоротити витрати на електроенергію. Енергосервісна компанія (ЕСКО) не тільки фінансує і виконує проект «під ключ», а й гарантує економію від 60 до 90% електроенергії на освітленні. Енергосервіс дозволяє підприємству-замовнику не відволікати власні кошти і ресурси на виконання таких ефективних проектів, а зосередитися на розвитку основного виробництва», – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?