Нікопольська СЕС почала генерацію «зеленої» електроенергії

Зелена енергетика04 Березень 2019

Нікопольска СЕС почала з 1 березня виробляти «зелену» електроенергію. Станція вийшла на повну проектну потужність в 200 МВт, яка вже видається в енергосистему України.

Нікопольська СЕС почала генерацію «зеленої» електроенергії

200 МВт-на станція була побудована менш ніж за рік. Контракт з EPC-контрактором, китайською компанією CMEC був підписаний в квітні 2018 року. Першу сонячну панель на території встановили в жовтні минулого року. При цьому вже в січні поточного року об'єкт був введений в експлуатацію.

«Мы раді запустити такий масштабний проект в Україні. Нікопольська СЕС – найбільша станція в країні. Плануємо, що вона буде виробляти 290 млн кВт-год «зеленої» енергії, що дозволить підвищити енергетичну безпеку держави», - заявив директор Нікопольської СЕС Олег Соловей.

Нікопольська СЕС складається з 750 тис. сонячних панелей, які розташовані на території колишнього кар'єру. Ці землі є малоцінними і не ефективні для ведення сільського господарства.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?