«Нафтогазвидобування» увійшла в ТОП-3 платників податків України серед підприємств видобувної галузі

ДТЕК11 серпня 2017

ПрАТ «Нафтогазвидобування», видобувний актив ДТЕК Нафтогаз, зайняла 3-те місце за обсягом відрахувань у державний бюджет серед компаній видобувної галузі та 5-те – серед компаній нафтогазового сектору за результатами 6 місяців 2017 р. У загальному рейтингу найбільших платників податків України компанія продовжує займати 13-те місце.

За даними Державної фіскальної служби сума податкових відрахувань «Нафтогазвидобування» в державний бюджет України склала 2 298 млн грн.

«Підприємства нафтогазового сектору генерують третину усіх податкових надходжень у бюджет країни, та динаміка у порівнянні з показниками минулого року значна – збільшення майже на 16 млрд грн з 41,7 до 57,6 млрд грн. Важливу роль у цьому процесі грає газовидобувна галузь, яка має значний потенціал видобутку і постійно прагне робити ще більший вклад у економічну та енергетичну стабільність України. Однак для подальшого розвитку галузі вкрай важливі не лише зусилля газовидобувних компаній, але й всебічна підтримка державних та місцевих органів влади», - прокоментував Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?