Нафтогазвидобування збільшило податкові відрахування на 67%

Нафта і газ16 лютий 2017

ПрАТ «Нафтогазвидобування», що входить до ДТЕК Нафтогаз, 2016 року заплатило до державного та місцевих бюджетів 4,9 млрд грн. Це на 67% більше за показник попереднього року. За даними ДФС у 2016 році компанія увійшла до топ-15 найбільших платників податків України.

Сума сплачених податків збільшилася завдяки зростанню обсягів видобутку природного газу на 25% і реалізації частини продукції, видобутої 2015 року. «Це показовий приклад, який потенціал має український газовидобуток. І що його розвиток важливий не тільки для енергетичної безпеки України. Це також потужний інструмент для наповнення державного бюджету, залучення інвестицій в економіку, створення тисяч робочих місць, — зазначив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров. — Зараз галузь знижує темпи зростання. Тому наше спільне завдання з органами влади — знайти рішення, які дадуть змогу подолати негативні тенденції і вивести український газовидобуток на максимально ефективний рівень роботи».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго,ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Що ти знаєш про майбутнє України?