Нафтогазвидобування збільшило податкові відрахування на 67%

Нафта і газ16 лютий 2017

ПрАТ «Нафтогазвидобування», що входить до ДТЕК Нафтогаз, 2016 року заплатило до державного та місцевих бюджетів 4,9 млрд грн. Це на 67% більше за показник попереднього року. За даними ДФС у 2016 році компанія увійшла до топ-15 найбільших платників податків України.

Нафтогазвидобування збільшило податкові відрахування на 67%

Сума сплачених податків збільшилася завдяки зростанню обсягів видобутку природного газу на 25% і реалізації частини продукції, видобутої 2015 року. «Це показовий приклад, який потенціал має український газовидобуток. І що його розвиток важливий не тільки для енергетичної безпеки України. Це також потужний інструмент для наповнення державного бюджету, залучення інвестицій в економіку, створення тисяч робочих місць, — зазначив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров. — Зараз галузь знижує темпи зростання. Тому наше спільне завдання з органами влади — знайти рішення, які дадуть змогу подолати негативні тенденції і вивести український газовидобуток на максимально ефективний рівень роботи».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?