На ММК Ілліча встановлені 1500 енергоефективних LED-світильників

Енергоефективність02 Листопада 2018

Світло як вдень тепер в листопрокатному цеху Маріупольського Меткомбінату Ілліча. 1,5 тис. LED-світильників опромінюють приміщення цеху. Нові світильники роблять роботу персоналу більш комфортною і безпечною, а також економлять більше 60% електроенергії в порівнянні з колишніми неефективними світильниками.

На ММК Ілліча встановлені 1500 енергоефективних LED-світильників

Модернізація системи освітлення передбачає установку 2,2 тис. LED-світильників в рамках енергосервісного проекту. У рік це дозволить економити 7,2 млн кВт∙год електроенергії і знизить викиди в атмосферу на 6440 тон СО2. Проект фінансує і виконує «під ключ» компанія з енергоефективності ДТЕК ЕСКО.

«Всі роботи ми плануємо виконати до кінця листопада. Але вже зараз бачимо, що результат по економії електроенергії вже трохи перевищує наші очікування. При цьому використовуємо обладнання відомої компанії Philips. У проект наша компанія інвестує більше 20 млн грн. власних коштів», - розповів менеджер проектів ДТЕК ЕСКО Андрій Іванько.

«Найголовніше, що нас цікавить при модернізації електроосвітлення – це поліпшення умов праці для персоналу, зниження енергоспоживання і підвищення рівня освітленості. Нові світильники дуже надійні і можуть працювати без заміни більше 5 років. Зараз наші співробітники можуть наочно порівняти, як освітлені виробничі ділянки цеху старими світильниками і як виглядає на їх фоні LED-освітлення», - зазначив начальник відділу з енергозбереження ММК Ілліча Віталій Головченко.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?