ДТЕК ЕСКО завершив другий етап модернізації системи освітлення цехів Азовсталі

Енергоефективність06 Вересень 2019

ДТЕК ЕСКО завершив другий етап модернізації системи освітлення цехів Азовсталі

На металургійному комбінаті «Азовсталь» Групи Метінвест компанія ДТЕК ЕСКО виконала другий етап програми з підвищення ефективності системи освітлення. 3773 нових LED-світильника економлять 80% електроенергії, забезпечуючи більший рівень освітленості в трьох цехах.

Повністю замінено освітлення на стелях, підкранове, а також освітлення всіх прольотів інспекторських стелажів конвертерного і товстолистового цехів. Там встановлено 2724 енергозберігаючих світлодіодних світильників з оптикою. Також встановлено 1049 LED-світильників у великосортовому прокатному цеху.

«Програма з реконструкції освітлення дає реальний результат – ясно, безпечно, економічно. Співробітники вже оцінили покращення освітленості. В майбутньому програма торкнеться рейкобалочного, вапняно-випалювального цехів, цеху утилізації залізовмісних шламів та інших структурних підрозділів меткомбінату. Це правильна тенденція в форматі світового тренду енергозбереження. Завдяки цьому проекту робочі місця наших співробітників стануть комфортніше та безпечніше», — зазначив генеральний директор МК« Азовсталь» Енвер Цкітішвілі.

«Нові світильники допоможуть «Азовсталі» додатково зберегти 40 тис. МВт∙год електроенергії на рік на суму 74,6 млн грн. Даний обсяг економії еквівалентний зниженню викидів в атмосферу на 35,8 тис. т СО2. Ми інвестували в цей проект і виконали його під ключ, взяли на себе всі ризики і гарантували досягнення економії електроенергії. Ми підійшли до проекту комплексно – не просто замінили світильники на нові, а в цілому перепроектувати систему освітлення, оновили кабельні мережі та щитові. Додатковим ефектом наших проектів є підвищення промислової безпеки, комфорт для співробітників, поліпшення екологічних показників», — сказав директор ДТЕК ЕСКО Сергій Чулков.

Нагадаємо, проект з реконструкції освітлення на меткомбінаті «Азовсталь» почався з транспортно-оздоблювального відділення конвертерного цеху, де в березні 2019 року було встановлено 553 енергоефективних світильника.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?