На 89% підвищена ефективність електроосвітлення на ДТЕК Запорізькій ТЕС

ДТЕК20 Грудня 2018

На ДТЕК Запорізькій ТЕС виконаний енергоефективний проект по модернізації системи освітлення турбінного відділення блоків 300, 325 МВт. Завдяки заміні старих ламп на 162 енергоефективних LED-світильника, на підприємстві поліпшені умови праці енергетиків і підвищена промислова безпека. Нова система освітлення на 89% ефективніше старих ламп розжарювання і ртутних світильників.

На 89% підвищена ефективність електроосвітлення на ДТЕК Запорізькій ТЕС

Проект модернізації профінансувала і виконала «під ключ» компанія ДТЕК ЕСКО. Крім світильників у формі «вуликів» зі спеціальними радіаторами, компанія замінила 2,4 км кабельної продукції, встановила нові розподільчі щитки освітлення, впровадила технічний облік електричної енергії, споживаної системою освітлення. А встановлені в рамках проекту сутінкові датчики дозволяють автоматично регулювати рівень освітленості в турбінному відділенні в залежності від рівня природного зовнішнього освітлення.

«Для даного проекту наші фахівці за допомогою спеціальних програм перепроектувати систему електроосвітлення, підібрали оптимальні моделі світильників, забезпечили їх монтаж і введення в експлуатацію. В результаті рівень освітленості в турбінному відділенні відповідає нормативам – 75-215 люкс, в залежності від ділянки. За рік нова система освітлення допоможе зберегти більше 500 тис. кВт∙г, або близько 900 тис. грн. витрат на освітлення», – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

«З огляду на успішні результати пілотного проекту, ми плануємо встановити LED-освітлення на ВРП-150/330 кВ і в галереях стрічкових конвеєрів, забезпечивши можливість безпечного обслуговування обладнання транспортування вугілля і електроенергії», – розповів Руслан Шуджан, начальник електроцеху ДТЕК Запорізької ТЕС.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?