На 85% підвищено ефективність освітлення ВРП на ДТЕК Криворізькій ТЕС

ДТЕК08 Січень 2019

На ДТЕК Криворізькій ТЕС виконано енергоефективний проект по частковій модернізації системи освітлення відкритого розподільного пристрою (ВРП) 150/330 кВ. Сучасні LED-світильники економлять 85% електроенергії на освітленні в порівнянні зі старими ксеноновими прожекторами.

На 85% підвищено ефективність освітлення ВРП на ДТЕК Криворізькій ТЕС

«Проект модернізації профінансувала і виконала «під ключ» компанія ДТЕК ЕСКО. 15 LED-прожекторів, встановлені на 9 щоглах, повністю освітлюють силове обладнання, газові реле, роз'єднувачі і вимикачі, кабельні муфти, проїзди і проходи між обладнанням, стоянку транспорту. На майданчику ОРУ 150/330 кВ забезпечений нормативний рівень освітленості. За рік нові світильники заощадять підприємству 550 тис. кВт∙г електроенергії на власні потреби на суму 900 тис. грн.», – розповів директор ДТЕК Криворізької ТЕС Сергій Шовгеля.

«Проекти модернізації освітлення на таких складних промислових об'єктах як ТЕС дозволяють зробити роботу персоналу більш комфортною і безпечною. Відповідно, підвищується і надійність роботи самої станції, яка є однією з ключових в енергосистемі України. В даному ж проекті застосовані світильники, аналогічні тим, що можуть використовуватися для міського вуличного освітлення», – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

Нагадаємо, що ДТЕК ЕСКО профінансував виконав вже 9 проектів з модернізації електроосвітлення із застосуванням LED: 3 проекти на Добропільської ЦЗФ, освітлення на Павлоградської ЦЗФ, Маріупольському меткомбінаті ім. Ілліча Групи Метінвест, Ладижинській, Запорізькій, Придніпровської та Криворізької ТЕС. Економія електроенергії за такими проектами становить від 60 до 90% в порівнянні зі старими системами освітлення.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?