LED-освітлення допомогло підприємствам ДТЕК Енерго знизити викиди СО2 на 7 тисяч тон

ДТЕК14 серпня 2019

3000 енергоефективних ламп встановили на підприємствах ДТЕК Енерго за останні два роки. Ефект від використання LED світильників: економія електроенергії від 60 до 90% на освітленні, підвищення промислової безпеки і зниження викидів в атмосферу.

Ефективне, економне, екологічне - це про освітлення на підприємствах ДТЕК Енерго. У компанії відмовляються від використання люмінесцентних ламп. Замість них вже два роки встановлюють LED. І підраховують зиск.
«Ми замінили близько трьох тисяч старих ламп на надійніші - світлодіодні. Вони зможуть прослужити від 5 до 10 років без необхідності заміни і не вимагають спеціальної утилізації, як ртутні лампи, - розповів операційний директор ДТЕК Енерго Тоомас Ніінемяе. - Більше половини світильників встановлені протягом останнього року, але ми вже заощадили близько 8 млн кВт ∙ годин і майже 16 млн гривень та вберегли планету від 7 тисяч тон викидів вуглекислого газу!».

Заміну виконує ДТЕК ЕСКО. Компанія допомагає підприємствам не витрачати свої сили і ресурси на заміну світильників. Все обладнання та роботи компанія фінансує на умовах договору енергосервісу і виконує проект під ключ. Повернення інвестицій отримує за рахунок гарантованої економії.

«Ми хочемо, щоб робота співробітників ДТЕК Енерго була більш комфортною завдяки якісному освітленню. Ми не просто міняємо лампи, а комплексно підходимо до кожного проекту - повністю перепроектуємо систему освітлення на об'єкті відповідно до сучасних стандартів і вимог, автоматизуємо її, міняємо кабельні мережі та щитові. Якщо в приміщеннях на об'єкті висока температура або вологість, то використовуємо спеціальні пило- волого і термозахисні  ліхтарі», - розповів директор ДТЕК ЕСКО Сергій Чулков.

Крім ефекту економії, ці лампи більш комфортні для зору.

«Світло від LED набагато яскравіше і приємніше для очей. Це вже оцінили наші працівники, які працюють в нічну зміну. До того ж, якісне освітлення сприятиме безпеці на робочому місці», - прокоментував головний енергетик ДТЕК Павлоградська ЦЗФ Дмитро Крідінцов.

LED-освітлення вже встановили на Ладижинській, Придніпровській, Запорізькій та Криворізькій теплоелектростанціях, Першотравенському ремонтно-механічному заводі, Добропільській і Павлоградській збагачувальних фабриках, а також на шахті Дніпровській.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?