Компанія Вінд Пауер здійснила реструктуризацію кредиту

Вінд Пауер, що входить до складу операційної компанії ДТЕК ВДЕ (DTEK Renewables), яка керує активами в сфері альтернативної енергетики, уклав з кредитором угоду про зміну умов фінансування під гарантію материнської компанії DTEK Renewables B.V. Протягом  2012-2014 рр. Вінд Пауер отримав два кредити від LandesBank Berlin AG (Німеччина) в розмірі 245 млн євро для будівництва Ботієвської вітроелектростанції з покриттям ризиків експортно-кредитними агентствами (ЕКА) EKF, Euler Hermes, KUKE S.A. і приватними перестраховиками. Нова угода закріпила скасування порук і гарантій, наданих іншими операційними компаніями Групи ДТЕК, і вивело ДТЕК ВДЕ на самостійне фінансування.

Протягом року Вінд Пауер вів переговори з кредитором LandesBank Berlin AG і пулом компаній, які надали страхове покриття, з метою переходу бізнесу альтернативної енергетики ДТЕК на фінансування на принципах самостійності і автономності. Переговори пройшли успішно, і угода була фіналізована наприкінці травня 2016 року після виконання всіх обов'язкових для її вступу в силу умов. Угодою передбачений відклик гарантій і порук інших операційних компаній Групи ДТЕК, а також зміна основних умов договору відповідно до світової практики, прийнятої для такого виду фінансування. На даний момент кредитори Вінд Пауер приймають на себе всі ризики, властиві вітроенергетичному бізнесу ДТЕК.

«Вінд Пауер є надійним позичальником і будує свої взаємини з кредиторами відповідно до принципів відкритості і прозорості. Це є платформою для успішного діалогу сьогодні і основою для розвитку наших майбутніх проектів, - зазначила директор компанії Вікторія Сиромятова. – Угода про перехід на фінансування під гарантію материнської компанії ДТЕК ВДЕ (DTEK Renewables) свідчить про високий рівень довіри до команди, вірі кредиторів не тільки в стійкість компанії, але і перспективу розвитку української галузі ВДЕ в цілому».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?