Карта енергоефективності покаже можливу економію тепла для 6 тис. будинків у Києві

ДТЕК01 серпня 2017

Жителі 6 тисяч столичних багатоповерхівок тепер дізнаються відсоток можливої економії на опаленні. Для цього їм достатньо скористатися безплатним онлайн-сервісом «Карта енергоефективності» на сайті КИЇВЕНЕРГО. Карта розроблена спільно з енергоаудиторами ДТЕК ЕСКО.

Щодо зазначених на карті будівель зазначено: фактичне споживання тепла на метр квадратний в опалювальний сезон 2016/2017, нормативне споживання тепла, якби будівля була енергоефективною, і скільки відсотків тепла можна заощадити за допомогою енергоощадних заходів.
«Ідея проекту проста — без проведення енергоаудиту дати людям уявлення про можливу економію тепла і грошей. Вказані на мапі відсотки економії люди можуть приміряти до власної платіжки. Потім задуматися, об’єднатися із сусідами, взяти ситуацію у свої руки і виконати енергоефективні заходи. Частина заходів може профінансувати і виконати ДТЕК ЕСКО через механізм енергосервісу», — розповів директор компанії Євген Бушма.

Які конкретно заходи необхідні для економії, жителі можуть дізнатися в Центрі консультацій з енергозбереження на базі ЦОК КИЇВЕНЕРГО за адресою вул. Жилянська 83/53. Там само можна замовити енергоаудит будівлі або енергетичне обстеження окремих квартир.
Енергоаудит предметно покаже, чому в будівлі втрачається енергія, який конкретно обсяг енергоресурсів (тепла, електроенергії, холодної та гарячої води, газу) можна заощадити в будівлі. Звіт про енергоаудит містить докладний індивідуальний план енергоефективних заходів: черговість виконання, вартість та терміни окупності, а також можливі джерела фінансування, включно з міськими програмами, кредитами й енергосервісом. Навчитися робити енергоаудит самостійно можна в Академії ДТЕК на спеціальних тренінгах.

Онлайн-сервіс «Карта енергоефективності» було запущено 2016 року, і він містив дані про 1 тисяч київських будинків. Тепер на карту нанесено 6 тисяч багатоповерхівок, а до кінця року буде доступна інформація про 8 тисяч житлових багатоквартирних будинків. ДТЕК ЕСКО планує інвестувати в термомодернізацію будівель Києва 150 млн грн, зокрема 2017 року 7 млн грн у житлові будинки.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго,ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Що ти знаєш про майбутнє України?