Інвестроекти ДТЕК ВДЕ увійшли в ТОП-20 найважливіших для України

ДТЕК25 Березень 2019

Інвестиційні проекти енергетичної компанії ДТЕК ВДЕ увійшли в рейтинг найбільш важливих для України в 2019 році.

Інвестроекти ДТЕК ВДЕ увійшли в ТОП-20 найважливіших для України

Відповідний рейтинг склав журнал «Власть Денег», який назвав головним критерієм відбору наявність у компаній вже здійснених масштабних капіталовкладень, значних інвестиційних планів на 2019 р. та важливість цих проектів для підвищення економічного і технологічного потенціалу України.

Як відзначають у виданні, в поточному році компанія ДТЕК ВДЕ будує дві черги Приморської вітростанції (потужність 200 МВт), Орловську вітростанція (100 МВт), а також Покровську сонячну електростанцію (240 МВт). Інвестиції компанії в проекти відновлюваної енергетики в 2019 р прогнозуються на рівні 500 млн євро.

При цьому повідомляється, що в 2018 році інвестиції компанії в будівництво нових сонячних і вітрових електростанцій перевищили 380 млн євро.

«Це більше половини всіх інвестицій в ВДЕ України в минулому плазуна (730 млн євро). Амбіції компанії - мати в портфелі реалізованих проектів 1 ГВт сонячних і вітрових електростанцій до 2020 р. На реалізацію цієї мети ДТЕК ВДЕ планує направити 1 млрд євро позикових і власних коштів», - зазначають у виданні.

Редакція підкреслює, що подібні проекти є точками росту для України, які допомагають країні подолати наслідки масштабної кризи.

Також в даний рейтинг потрапило ряд інших промислових компаній: АрселорМіттал, Метінвест, DCH, Біофарма, Астарта, Київстар, Молочний альянс, SkyUp Airlines, Укргазвидобування та ін.

Раніше повідомлялося, ДТЕК ВДЕ в даний час здійснює розробку інших проектів в секторі «зеленої» енергетики, які будуть реалізовуватися після 2020 року.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?