Готуємося до зими: як легко і швидко заощадити витрати на електроенергію

ДТЕК31 Жовтня 2018

Восени і взимку люди використовують на 20-30% більше електроенергії. Ночі стають довшими, дні похмурі та жителі частіше вмикають електроосвітлення, використовують обігрівачі або підлоги з підігрівом. Чим холодніше, тим більшими стають рахунки за електроенергію. Заощадити до 50% сімейних витрат на електрику можна за допомогою комплексного підходу.

Готуємося до зими: як легко і швидко заощадити витрати на електроенергію

«Для максимальної економії витрат на електроенергію важливо дотримуватися комплексного підходу до енергоефективності та енергозбереження. Перш за все, встановити двозонний лічильник електроенергії, який дозволяє платити в 2 рази менше за електроенергію з 23:00 до 07:00. Частину побутових справ можна перенести на вечірньо-ранковий час (прання, посудомийка, електрообігрів, робота бойлера). Зробити це можна за допомогою розеток з таймерами, що дозволяють налаштувати автоматичне включення-виключення електроприладів у зручний час або, коли діє пільговий тариф. А світлодіодні (LED) лампи споживають до 9 разів менше електроенергії, ніж звичайні лампи розжарювання», - розповів Євген Бушма, директор компанії з енергоефективності ДТЕК ЕСКО.

Двозонний лічильник разом з послугою швидкого підключення для жителів Дніпропетровської, Донецької областей та Києва, «розумна» розетка з таймером і LED-лампи є в енергоефективних наборах Розумний WATT. Заміну лічильника і його постановку на комерційний облік виконують електрики ДТЕК Мережі. Замовити набір з послугою швидкого підключення лічильника можна через інтернет або по телефону, заощадивши час.

Наскільки швидко окупиться набір вартістю від 2399 грн. допоможе порахувати онлайн-калькулятор на сайті: https://dtek-esco.com/calc. Щоб не відкладати економію на потім, обзавестися двозонним лічильником можна і в кредит, який погашається поступово. Чим раціональніше сім'я використовує електроенергію, тим швидше розрахується за енергонабір і в підсумку отримає чисту економію.

Оформити кредит можна онлайн без відвідування банку. З умовами покупки набору в кредит від банку ПУМБ на термін до 24 місяців можна ознайомитися при замовленні на сайті ДТЕК ЕСКО. Остаточне рішення про видачу товару в кредит і підписання кредитної угоди відбуваються безпосередньо в поштовому відділенні. Це зручно і не займе багато часу.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?