Генерального директора ДТЕК Мережі Івана Гелюха було обрано співголовою координаційної групи Європейського енергетичного співтовариства

ДТЕК12 червня 2018

ДТЕК буде використовувати кращий європейський досвід для реформування українського сектора електроенергетики. 6 червня генерального директора ДТЕК Мережі Івана Гелюха було обрано співголовою координаційної групи операторів розподільчих мереж електроенергетики Європейського енергетичного співтовариства (Co-chairperson of ECDSO-E of the Energy Community) в рамках 23-го енергетичного форуму Європейського енергетичного співтовариства в Афінах.

Участь ДТЕК Мережі в роботі координаційної групи міжнародної електроенергетичної асоціації дозволить компанії перейняти найкращі практики європейських країн та залучити міжнародну експертизу в процесі створення нового ринку електроенергії в Україні.

«Сьогодні всі дистрибуційні компанії в Україні знаходяться на етапі трансформації. ДТЕК першим став системно змінювати бізнес відповідно до вимог нового закону «Про ринок електроенергії» та перетворювати обленерго в сучасні компанії з постачання та розподілу електроенергії. Саме тому нам дуже важливо знайомитись з досвідом країн, що входять в Енергоспівтовариство. Тема поліпшення електропостачання зараз актуальна для всієї Європи, вона ставить перед компаніями безліч нових викликів, як, наприклад, розвиток розумних мереж і робота з просьюмерами. Робота в координаційній групі операторів розподільчих мереж електроенергетики дозволить ДТЕК отримати цінні знання та досвід, реформувати власну енергетичну інфраструктуру і сприяти змінам на національному рівні »- зазначив генеральний директор ДТЕК Мережі Іван Гелюх.

Іван Гелюх додав, що взаємодія з Європейським Енергоспівтовариства також допоможе компанії сформувати найбільш ефективні рішення і сервіси для клієнтів компанії.

Нагадаємо, Європейське енергетичне співтовариство (The Energy Community) - це об'єднання між Європейським союзом і рядом країн, які підписали Енергетичну хартію. Хартія створювалася як механізм співпраці між Західною та Східною Європою з енергетичних питань, її підписала 51 країна Європи та Азії. Сторони, які підписали документ, зобов'язуються прагнути до створення більш широкого європейського енергетичного ринку та підвищення ефективності функціонування глобального енергетичного ринку спільними або скоординованими діями згідно з Хартією. Україна увійшла до Європейського енергетичного співтовариства 24 вересня 2010 року.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?