Fitch Ratings опублікував довгостроковий рейтинг DTEK Renewables B.V.

ДТЕК06 Липень 2018

Міжнародне агентство Fitch Ratings опублікувало довгостроковий рейтинг DTEK Renewables B.V. на рівні "B-". Прогноз рейтингу – стабільний.

Даний рейтинг збігається з суверенним рейтингом України.

DTEK Renewables B.V. – холдингова компанія, яка консолідує активи ДТЕК у відновлюваній енергетиці. До портфелю проектів компанії входять діючі Ботієвська вітрова електростанція (200 МВт) і Трифанівська СЕС (10 МВт). На стадії будівництва знаходяться ще два об’єкти – Нікопольська СЕС (200 МВт) і перша черга Приморської ВЕС (100 МВт). Компанія планує збільшити портфель проектів майже в п'ять разів до 2020 року – до 1 ГВт.

Агентство відзначає, що хороші рейтинги DTEK Renewables B.V. обумовлені стабільним фінансовим становищем компанії і підтримуючою регуляторною базою в сфері розвитку відновлюваної генерації. Обмежуючими факторами виступають досі порівняно невеликий розмір компанії в порівнянні з європейськими виробниками електроенергії з ВДЕ, загальні ризики операційного та макроекономічного середовища України.

«Рейтинг DTEK Renewables B.V., наданий Fitch Ratings, підтверджує економічну стійкість і стабільність компанії. Цей незалежний рейтинг – хороший бечмарк для нашого бізнесу, який повинен стати позитивним сигналом для зовнішніх кредитних ринків, –  прокоментував генеральний директор ДТЕК ВДЕ Філіп Лекебуш».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?