Ще 11 вітротурбін Приморської ВЕС почали генерацію «зеленої» електроенергії

ДТЕК01 квітня 2019

З початку квітня на I черзі Приморської вітроелектростанції виробляють електроенергію 18 з 26 вітротурбін. Зараз сукупна потужність працюючих вітряків становить 68,94 МВт. Планується, що протягом 2-х місяців всі 100 МВт Приморського вітропарку почнуть відпускати «зелену» електроенергію в Об'єднану енергосистему України.

Всього на ВЕС змонтовано 25 з 26 вітротурбін. Перші 7 вітряків були введені в експлуатацію в січні. З квітня вітропарк поповнився ще 11-ма вітротурбінами, які отримали всі необхідні документи для відпуску електроенергії в ОЕС України. Проект буде завершено після введення в експлуатацію всіх 26 вітряків і отримання необхідних документів. Роботи планується завершити до 1 червня 2019 року.

Після виходу на проектну потужність перша черга Приморської ВЕС буде генерувати близько 350 млн кВт-г «зеленої» електроенергії на рік. Будівництво таких об'єктів як Приморська вітроелектростанцій дозволяє зміцнити енергонезалежність України і сприяє зниженню екологічного навантаження на промислові регіони.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?