Energy Accelerator оголосив про пошук інноваційних ідей в енергетиці

ДТЕК19 червня 2018

Енергетична компанія ДТЕК спільно з технологічним кластером Radar Tech оголосили про старт проекту Energy Accelerator. Програма спрямована на пошук, розвиток і підтримку інноваційних проектів в енергетиці та суміжних індустріях. Прийом заявок від стартапів, спеціалізованих компаній і наукових установ триватиме до 4 вересня 2018 року на сайті radartech.com.ua/energy.

Energy Accelerator оголосив про пошук інноваційних ідей в енергетиці

При відборі надаватиметься пріоритет проектам з наявним прототипом за 11 напрямками: виробництво та збагачення вугілля, нафтогаз, логістика, генерація та відновлювані джерела енергії, дистрибуція та клієнти, персонал, корпоративна відповідальність та збереження навколишнього середовища, безпека та охорона праці.

З усіх поданих заявок журі проекту вибере 10 учасників, які пройдуть 3-місячний курс навчання, що включає: доступ до ресурсів і виробничої бази ДТЕК, менторську підтримку від ключових експертів компанії, 250+ годин теорії та практики під час навчальної програми за участю 30+ українських та міжнародних лекторів.

Фіналісти Energy Accelerator також отримають можливість комерційного запуску своїх проектів у партнерстві з ДТЕК.

«Ми запрошуємо на програму стартапи, які крім енергетики вирішують питання, пов'язані з логістикою, клієнтами, безпекою персоналу та інші. Також в цьому наборі ми готові до співпраці з конструкторськими бюро, інститутами, зрілими продуктовими компаніями і винахідниками у яких є проекти з прототипами, - прокоментував Макс Яковер, співзасновник і член правління Radar Tech. - Перевага корпоративного акселератора в тому, що ми не беремо частку і при цьому даємо навчання, знайомство з топами в корпорації, можливість перевірити гіпотезу на масштабному об'єкті і найголовніше – потенційно великий контракт з компанією».

«Українська енергетика вступила в етап реформування та інтеграції в європейську систему. У найближчі роки вона повинна трансформуватися з пострадянської «важкої» індустрії в високотехнологічний, конкурентний ринок. ДТЕК, як лідер української енергетики, створює нові проекти в сферах вітрової та сонячної генерації, енергосервісу, інфраструктури для електромобілів. Ми активно інвестуємо в нові рішення в області автоматизації, діджіталізаціі, клієнтських сервісів. Спільний проект з Radar Tech для нас – це продовження пошуку нестандартних ідей, які дадуть нові імпульси для розвитку енергетики і будуть корисними людям», – зазначив директор з управління персоналом ДТЕК Олександр Кучеренко.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?