Енергодарці навчилися економити від 20 до 70% енергоресурсів у своїх будинках

ДТЕК20 Липень 2018

Виконувати енергоаудит самостійно навчилися 15 жителів Енергодара. Два тижні тому вони пройшли теоретичне навчання за програмою «Основи енергоменеджменту та енергоаудиту в будівлях і спорудах». А тепер підкріпили свої знання практикою при захисті «домашнього завдання» – самі виконали експрес-енергоаудити власних житлових будинків, адміністративних будівель, багатоповерхівок і навіть МАФу. Учасники тренінгу визначили, як можна заощадити від 20 до 70% енергоресурсів на обстежених ними об'єктах.

Всі учасники тренінгу з енергоаудиту отримали сертифікати про проходження навчання в ДТЕК ЕСКО. Набуті знання можуть стати основою для подальшого розвитку в сфері енергоефективності, і можливо, створення власного бізнесу. Деякі учасники тренінгу при захисті домашнього завдання показали рівень знань, який дозволяє їм самостійно консультувати інших по енергозбереженню в будівлях. Можливо – це буде основою для них, щоб навчати інших бажаючих.

«Наш тренінг – це можливість для людей дізнатися, як поліпшити своє житло і муніципальні будівлі, свої офіси. Тема енергоефективності стає все більш затребуваною в Україні. Отримані знання дозволяють людям зорієнтуватися, як далі розвиватися в цьому напрямку, щоб стати професійними енергоменеджерами і енергоаудиторами», – сказав тренер, менеджер проектів ДТЕК ЕСКО Сергій Свистюк.

«Двотижневе навчання і серія тренінгів для енергодарців стали можливі завдяки канадському проекту ПРОМІС "Підвищення рівня компетенцій підприємців і початківців для диверсифікації бізнесу м.Енергодар , спрямований на підтримку ініціатив з розвитку і створення малого і середнього бізнесу. Якщо навчені люди вирішать відкрити свою справу в сфері енергоефективності, це дозволить створити нові робочі місця, що сприятиме розвитку економіки нашого міста», – розповіла директор Агенції місцевого розвитку міста Енергодар Вікторія Нецвітайло.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?