Енергетика може стати локомотивом української економіки

ДТЕК28 лютий 2017

Пакет економічних реформ не зможе бути успішно реалізований без реформи енергосектору. Таку думку висловив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко, виступаючи на щорічному Українському енергетичному форумі в Києві.

Енергетика може стати локомотивом української економіки

«Ресурсоємна, неефективна енергетика буде девальвувати будь-які економічні рішення. Тоді як вільний енергетичний ринок, збалансована енергетика дасть ривок економічній ефективності, — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. — Фундаментом ефективних і якісних змін має стати затвердження нової енергетичної стратегії та реформа ринку».

За його словами, ДТЕК уже сьогодні готовий змінювати свій бізнес для створення нового, сучасного образу енергетичної галузі країни. «Нам до снаги змінитися самим, але ми не можемо це зробити за інших. Має змінюватися весь ринок, тільки так зміни будуть ефективними та якісними. Основа цих змін — затвердження нової енергетичної стратегії та реформа ринку, — підкреслив Максим Тімченко.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?