Енергетика може стати локомотивом української економіки

ДТЕК28 лютий 2017

Пакет економічних реформ не зможе бути успішно реалізований без реформи енергосектору. Таку думку висловив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко, виступаючи на щорічному Українському енергетичному форумі в Києві.

«Ресурсоємна, неефективна енергетика буде девальвувати будь-які економічні рішення. Тоді як вільний енергетичний ринок, збалансована енергетика дасть ривок економічній ефективності, — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. — Фундаментом ефективних і якісних змін має стати затвердження нової енергетичної стратегії та реформа ринку».

За його словами, ДТЕК уже сьогодні готовий змінювати свій бізнес для створення нового, сучасного образу енергетичної галузі країни. «Нам до снаги змінитися самим, але ми не можемо це зробити за інших. Має змінюватися весь ринок, тільки так зміни будуть ефективними та якісними. Основа цих змін — затвердження нової енергетичної стратегії та реформа ринку, — підкреслив Максим Тімченко.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго,ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Що ти знаєш про майбутнє України?