Електропослуги киянам будуть надавати на екологічних електромобілях

ДТЕК20 лютий 2019

Наприкінці 2018 року ДТЕК Київські електромережі придбав для обслуговування електромереж столиці 11 автівок з електродвигунами. Поступовий перехід підприємства на електромобілі – це вклад в програму декарбонізації, що націлена на захист довкілля від шкідливих викидів. Електрокари підвищать мобільність ремонтних бригад та швидкість надання послуг клієнтам. Крім того, ці машини значно дешевші в техобслуговуванні та утриманні, ніж їх бензинові та навіть газові аналоги.

Електропослуги киянам будуть надавати на екологічних електромобілях

Нові RENAULT ZOE й KANGOO Z.E. замінять застарілі транспортні засоби. Поточний та капітальний ремонти такої техніки є економічно необґрунтованими, неефективними та недоцільними.

Сім машин — це спеціальні автомобілі для роботи оперативно-виїзних бригад. Нова техніка дозволить підвищити мобільність та швидкість доставлення персоналу, покращити оперативність роботи на місцях підключень, пошкоджень об’єктів електричних мереж в Києві.
Чотири легкові електромобілі отримають бригади майстрів з встановлення та експлуатації лічильників електричної енергії. Саме вони мають необхідність в частих виїздах на короткі відстані в умовах заторів, що призводить до збільшення витрат палива та об’єму шкідливих викидів в атмосферу.

«Компанія ДТЕК трансформує колишні обленерго в сучасні сервісні компанії. Для цього ми застосовуємо найкращий європейський досвід і сучасні технології. Одна з них — екологічно безпечні авто, електрокари. Вони викидають менше СО2, що важливо в умовах сучасного міста. Електромобілі більш пристосовані до умов великого міста та дозволять нашим спеціалістам оперативніше добиратися до аварійних ділянок. Роблячи малі кроки, щодня ми наближаємося до нашої мети – задоволені клієнти, надійне електропостачання та енергонезалежність», - підкреслив генеральний директор ДТЕК Мережі Іван Гелюх.

За підрахунками ДТЕК Київські електромережі, кожна машина підприємства за рік проходить щонайменше 54 тисячі кілометрів. За цей час компанія зможе зекономити на паливі – до 85 % витрат, на технічному обслуговуванні – до 50% у порівнянні з авто, які зараз працюють на вулицях Києва. Ці кошти стануть додатковим ресурсом для подальшої модернізації електромереж столиці, а це допоможе знизити технічні втрати, які є складовою тарифу на електроенергію.

Ще один позитивний ефект – безпека транспорту для навколишнього середовища.
«ДТЕК активно модернізує традиційну енергетику, роблячи її більш ефективною й екологічною. За цим принципом ми модернізували та наш автопарк: електромобілі значно більше підходять для умов міста, ніж звичні УАЗи та ГАЗи – вони легші, трохи менші за габаритами, більш керовані та безпечні. Реалізація даного інвестиційного проекту допоможе не тільки забезпечити якісне і надійне енергопостачання столиці, але й зменшити негативний вплив на навколишнє середовище. Перехід на електрокари дозволить зменшити викиди СО2 на 230 тон на рік, що дуже важливо для такого великого міста, як Київ», - відзначив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Олександр Фоменко.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?