Ефективне виробництво. ДТЕК Дніпровські електромережі показав студентам роботу компанії зсередини

Студенти кафедри менеджменту Дніпровської Національної металургійної академії відвідали ДТЕК Дніпровські електромережі. Фахівці компанії провели екскурсію і показали практичне застосування бізнес-підходу «бережливе виробництво» на підприємствах.

Розумне й ефективне використання ресурсів – це шлях успішного розвитку компанії. ДТЕК Дніпровські електромережі – одна з небагатьох компаній, де бізнес-підхід «бережливого виробництва» (Lean Production) – впроваджений та успішно працює. Студентам та викладачам Метакадемії ДТЕК Дніпровські електромережі показали практичні рішення, які допомагають економити матеріальний та людський ресурс на підприємствах.

Принципи «5С» – «Сортуй, дотримуйся порядку, тримай у чистоті, стандартизуй, вдосконалюй» – щодня допомагають фахівцям ефективно використовувати час. Відповідно до них в компанії працюють всі підрозділи. Зокрема, в РЕМ №4, що обслуговує Новокодацькій та Чечелівський райони в Дніпрі, переобладнали приміщення, майстерні та склади. Співробітникам не потрібно більше шукати потрібний інвентар – все під рукою, систематизовано і марковано.

Крім основних принципів «5С» з гостями обговорили стандарти екологічного менеджменту: студенти дізналися, як сортують виробничі та побутові відходи, які методи використовуються для економії води та електроенергії.

«Ми – майбутні менеджери. І «бережливе виробництво» – один з курсів, який зараз вивчаємо в вузі. Було цікаво побачити – як це працює на конкретному прикладі. Тим більше, в настільки великій компанії. Це дуже пізнавально і наочно », – діляться враженнями студенти Дніпровської Національної металургійної академії.

«З року в рік ДТЕК Дніпровські електромережі модернізує традиційну енергетику, роблячи її більш ефективною, безпечною та екологічною. На жаль, подібні принципи практикують одиниці компаній в Україні. Хоча в Японії, США, європейських країнах інструменти «бережливого виробництва» застосовують більшість компаній. Ми із задоволенням ділимося своїми напрацюваннями зі студентами і сподіваємося, що завдяки молодому поколінню прогресивні світові практики будуть активно розвиватися в нашій країні », – говорить керівник департаменту з операційних поліпшень ДТЕК Дніпровські електромережі Валерій Костюк.

ДТЕК Дніпровські електромережі співпрацює з профільними навчальними закладами для ефективної профорієнтації молоді. Компанія проводить екскурсії, зустрічі для школярів та учнів профтехучилищ. Цілі таких візитів – передача практичних знань молодому поколінню.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?