ДТЕК з'єднав Київ та Львів мережею з п’яти швидкісних автозарядних станцій STRUM

ДТЕК11 Липень 2019

ДТЕК інвестував 6 млн грн. в установку 5 швидкісних зарядних станцій STRUM для електромобілів на трасі між Києвом та Львовом. Тепер власникам EV-машин достатньо зробити між містами-мільйонниками дві-три зупинки на підзарядку по 20-40 хвилин. Українським водіям електрокарів тепер буде простіше подорожувати до Європи.

Зарядки STRUM потужністю 50 кВт по Львівській трасі розташовані на відстані 100-130 км одна від одної:

• в Житомирі, на території автосалону Mitsubishi, пр. Незалежності, 168а/1;
  • на газовій заправці Galileo, с. Наталівка, Житомирська область;
  • на автозаправці Shell, с. Бугаївка, Рівненська область;
  • на автозаправці SOСAR, с. Біла Криниця, Рівненська область;
  • у Львові - на території автосалону AUDI, вул. Липинського, 54 Д.

«Зарядки STRUM розташовані в місцях, де мандрівники можуть зручно відпочити, встигнути випити кави або перекусити. А найкращу каву звичайно треба пити у Львові. Визначаючи локації для зарядних станцій, ми віддаємо перевагу співпраці з сучасними АЗС, автосалонами.

Всі п'ять зарядних станцій в напрямку Львова вже пройшли тестування. На автомобілі Hyundai IONIQ Electric ми перевірили, що його батарея на станції STRUM заряджається швидше, ніж мобільний телефон. Від Львова до кордону з Польщею лише 80 км, отже цілком можна відправитися подорожувати далі по Європі та заряджатись у місцевих операторів», – розповів Ігор Ковальов, керівник мережі зарядних станцій STRUM.

За перше півріччя 2019 року в Україні зареєстровано 3,18 тисячі електромобілів, що на 58% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Із розвитком інфраструктури попит на екологічно чистий транспорт буде збільшуватись і надалі.

Після відкриття для електромобілистів трас між Києвом, Одесою та Львовом, в планах ДТЕК встановити швидкісні зарядні станції в напрямку Полтави, а згодом до Дніпра. До кінця цього літа мережа STRUM зросте до 23 швидкісних зарядних станцій, а обсяг інвестицій ДТЕК у зарядну інфраструктуру збільшиться до 30 млн грн. Зараз у мобільному додатку STRUM Charging для iOS та Android доступні 19 станцій.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?