ДТЕК отримав прибуток завдяки зростанню видобутку та зміні світових цін на енергоносії

ДТЕК06 Грудня 2018

Фінансові результати ДТЕК у 2018 р. покращилися завдяки зростанню світових біржових котирувань на вугілля і газ, а також мільярдним інвестиціям у збільшення обсягів виробництва.

Ціна вугілля за останні 2 роки на світовому ринку виросла більш ніж у два рази ­– з $42 до $100 за тонну. Тільки з початку року ціна природного газу зросла з $250 до $330 за тис. куб. м.

Інвестиції у виробництво дозволяють компанії нарощувати обсяги реалізації продукції. За 13 років роботи компанія інвестувала у розвиток понад $7,6 млрд.

Зокрема, у вугільну галузь ДТЕК інвестував майже $3 млрд, що дозволило компанії з 2004 по 2017 рр. наростити видобуток майже у 2 рази – до 24,8 млн тонн. Це забезпечило стабільну роботу енергосистеми України в умовах дефіциту вугілля.

Інвестиції у газовидобуток дозволили компанії збільшити виробництво у 3,3 рази з 2013 р. – до 1,65 млрд куб. м природного газу щорічно. ДТЕК став найбільшою приватною газовидобувною компанією в Україні.

Підприємства групи ДТЕК серед найбільших платників податків країни: у 2017 р. вони заплатили 22,5 млрд грн податків до бюджетів різного рівня.

Як повідомлялося, згідно зі звітом компанії, за дев'ять місяців 2018 р. EBITDA (операційний прибуток до сплати відсотків, податків і амортизації) склала 19,0 млрд грн. Дохід групи ДТЕК за січень-вересень – 119,8 млрд грн, чистий прибуток – 3,4 млрд грн.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?