ДТЕК підтвердив закупівлю 600 тис. тонн антрациту з ПАР, перші відвантаження очікуються в червні

ДТЕК підтвердив закупівлю 600 тис. тонн вугілля з ПАР з опцією збільшити до 1 млн т. Прибуття першого судна в Україну із 75 тис. тонн антрациту очікується в червні. Паливо буде відвантажено на антрацитові ТЕС ДТЕК, які будуть включатися в роботу для підтримки стабільності енергосистеми України.

«В історії України це перший прецедент закупівлі на далеких ринках таких істотних обсягів антрациту в такі стислі терміни. Ця угода є першим кроком у реалізації стратегії компанії щодо забезпечення власних ТЕС вугіллям антрацитової групи в умовах блокади», – сказав директор із комерційної діяльності ДТЕК Енерго Віталій Бутенко.

Таким чином, ДТЕК починає формувати запаси антрациту на своїх ТЕС для підготовки до проходження осінньо-зимового періоду 2017–2018. Зараз для накопичення антрациту тимчасово зупинені Криворізька та Придніпровська ТЕС компанії. За потреби покрити дефіцит потужності в енергосистемі станції будуть підключатися в роботу за командою диспетчерів ОЕС України.

Зараз основне навантаження лягає на вугілля газової групи. Проблем із забезпеченням марки Г на ТЕС ДТЕК немає. Компанія переглянула плани роботи вугільних підприємств у 2017 році в бік збільшення видобутку вугілля газової групи. Вугілля газової групи видобувається на шахтах, які розташовані на підконтрольній території. З 1 квітня на склади ТЕС ДТЕК надійшло 500 тис. т вугілля марки Г.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?