ДТЕК переходить на електромобілі

ДТЕК17 Жовтня 2017

ДТЕК почав програму з переведення корпоративного автопарку на автомобілі з електричними двигунами. Першим етапом стало придбання п’яти електромобілів Hyundai Ioniq.

Куплені електромобілі будуть використовуватися компанією в Києві в якості міського «роз’їзного» транспорту. Після тестової експлуатації автомобілів у реальних умовах буде прийнято рішення про повний перехід на легковий електротранспорт у всіх містах ведення бізнесу ДТЕК в міру зношення машин із двигунами внутрішнього згоряння.

«За нашими розрахунками, уже сьогодні використання електромобілів стало економічно вигідним, якщо порівнювати зі «звичайними» автомобілями такого ж класу. Поки що висока вартість придбання за 5-річного циклу нівелюється низькими експлуатаційними витратами. Електромобілі мають ще одне вирішальну перевагу – відсутність вихлопних газів, що забруднюють атмосферу. Це особливо актуально в умовах перевантаженості транспортом столиці та міст-мільйонників. З погляду довгострокової перспективи не слід також забувати про те, що Україна залежна від імпорту нафтопродуктів. Тоді як попит на електроенергію може бути покритий за рахунок вітчизняних виробників», – зазначив Директор зі стратегії та розвитку бізнесу ДТЕК Олександр Селіщев.

Основними стримуючими чинниками на цей момент залишаються невисокий запас ходу електромобілів, що ускладнює можливість їх експлуатації на міжміських маршрутах, а також слаборозвинена інфраструктура для зарядки автомобілів.

«У найближчі 3–5 років ми очікуємо, що останні критичні перешкоди буде знято, і ми зможемо почати повноцінне використання електромобілів як основного виду легкового транспорту. Зі свого боку, як найбільша енергетична компанія України, ми уважно стежимо за трендами в цьому інноваційному секторі та плануємо сприяти створенню необхідних умов для масового застосування електротранспорту на дорогах країни», – підсумував Селіщев.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?