ДТЕК переходить на електромобілі

ДТЕК17 Жовтня 2017

ДТЕК почав програму з переведення корпоративного автопарку на автомобілі з електричними двигунами. Першим етапом стало придбання п’яти електромобілів Hyundai Ioniq.

Куплені електромобілі будуть використовуватися компанією в Києві в якості міського «роз’їзного» транспорту. Після тестової експлуатації автомобілів у реальних умовах буде прийнято рішення про повний перехід на легковий електротранспорт у всіх містах ведення бізнесу ДТЕК в міру зношення машин із двигунами внутрішнього згоряння.

«За нашими розрахунками, уже сьогодні використання електромобілів стало економічно вигідним, якщо порівнювати зі «звичайними» автомобілями такого ж класу. Поки що висока вартість придбання за 5-річного циклу нівелюється низькими експлуатаційними витратами. Електромобілі мають ще одне вирішальну перевагу – відсутність вихлопних газів, що забруднюють атмосферу. Це особливо актуально в умовах перевантаженості транспортом столиці та міст-мільйонників. З погляду довгострокової перспективи не слід також забувати про те, що Україна залежна від імпорту нафтопродуктів. Тоді як попит на електроенергію може бути покритий за рахунок вітчизняних виробників», – зазначив Директор зі стратегії та розвитку бізнесу ДТЕК Олександр Селіщев.

Основними стримуючими чинниками на цей момент залишаються невисокий запас ходу електромобілів, що ускладнює можливість їх експлуатації на міжміських маршрутах, а також слаборозвинена інфраструктура для зарядки автомобілів.

«У найближчі 3–5 років ми очікуємо, що останні критичні перешкоди буде знято, і ми зможемо почати повноцінне використання електромобілів як основного виду легкового транспорту. Зі свого боку, як найбільша енергетична компанія України, ми уважно стежимо за трендами в цьому інноваційному секторі та плануємо сприяти створенню необхідних умов для масового застосування електротранспорту на дорогах країни», – підсумував Селіщев.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго,ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Що ти знаєш про майбутнє України?