ДТЕК Нафтогаз завершив буріння нової глибокої свердловини

ДТЕК06 червня 2018

ДТЕК Нафтогаз завершив буріння свердловини №25 на Семиренківському родовищі. Свердловина відноситься до похило-спрямованого типу з глибиною за стовбуром 5 652 м і відходом від вертикалі 700 м. Проектування та буріння здійснювались із дотриманням вимог та стандартів American Petroleum Institute (API), International Association of Drilling Contractors (IADC). Свердловину введено в експлуатацію з високим дебітом газу, який відповідає природному потенціалу пласта, що підтверджує правильність обраних інженерних рішень, технологій будівництва свердловини та якісне розкриття продуктивного горизонту.

Буріння проводилося безамбарним методом із застосуванням технології зневоднення та утилізації шламу за допомогою спеціального осушувача, що відповідає світовим екологічним стандартам.

Свердловина №25 стала першою свердловиною на території України, буріння якої здійснила компанія «Білоруснафта». Сервісні послуги були надані рядом міжнародних та українських підрядників, серед яких – компанії Schlumberger, Smith Bits, «Геосинтез інжиніринг» та інші.

Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз: «Кожна свердловина ДТЕК Нафтогаз – це складний проект, у якому задіяні великі міжнародні компанії, сучасне обладнання та інноваційні технології. Свердловина №25 є для нас символічною, оскільки вона стала першою з пулу свердловин, до буріння яких ми залучили міжнародного бурового оператора. Саме завдяки успішній реалізації таких проектів ми кожного року збільшуємо обсяги видобутку природного газу».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?