ДТЕК Нафтогаз розпочав буріння нової свердловини на Семиренківському родовищі

ДТЕК16 Липень 2018

ДТЕК Нафтогаз розпочав буріння свердловини №61 на Семиренківському газоконденсатному родовищі. Свердловина відноситься до похило-спрямованого типу та має розвідувальний характер. Проектна глибина свердловини складає 5 492 м с відходом від вертикалі 370 м.

ДТЕК Нафтогаз розпочав буріння нової свердловини на Семиренківському родовищі

У процесі буріння задіяно ряд міжнародних компаній, які застосовують сучасне високотехнологічне обладнання – для буріння використовується верстат Drillmec 1500 HP 2014 р. випуску, долота та інше допоміжне обладнання компанії NOV. Роботи виконує компанія «Білоруснафта», буріння похило-спрямованої ділянки – компанія Schlumberger, яка буде застосовувати роторно-керовані системи.

Буріння проводиться безамбарним методом із застосуванням технології зневоднення шламу за допомогою спеціального осушувача, що відповідає міжнародним екологічним стандартам.

Нагадаємо, що у червні ДТЕК Нафтогаз успішно завершив буріння та освоїв свердловину №25, дебіт якої складає 286 тис. куб. м газу на добу, та продовжує буріння свердловини №43 Семиренківського родовища.

Генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров: «Кожна нова свердловина ДТЕК Нафтогаз – це новий крок до збільшення видобутку газу в Україні, до досягнення енергетичної незалежності. Однак наша компанія не лише впевнено нарощує обсяги буріння, але й максимально ефективно використовує природно-ресурсний потенціал родовищ. Для цього ми впроваджуємо інноваційні технології, застосовуємо сучасне обладнання та залучаємо до співпраці великі міжнародні компанії. Все це дозволяє якісно розкривати продуктивний пласт, збільшувати обсяги видобутку та нарощувати запаси природного газу».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?