ДТЕК починає пошук інновацій на глобальному рівні

ДТЕК14 Травень 2019

ДТЕК першим серед українських компаній розгортає пошук інноваційних рішень на міжнародній краудсорсінговій платформі InnoCentive (США). На цьому ж майданчику шукають інновації NASA, Ford, LG, BASF, енергокомпанія Enel, інші. Угоду про співпрацю ДТЕК і InnoCentive підписали на цьому тижні в Лондоні.

Платформа InnoCentive об'єднує понад 400 тисяч експертів з 200 країн світу. Найбільші транснаціональні компанії розміщують на ній свої бізнес-завдання, щоб експерти могли їх проаналізувати і запропонувати унікальні рішення з використанням методології інновацій InnoCentive ™ CDI.

На першому етапі ДТЕК планує розмістити на InnoCentive п'ять своїх завдань за пріоритетними для бізнесу напрямками.

«Світ технологій стає відкритим. Більшість сучасних проривних рішень, які змінюють цілі напрямки економіки, створюються не в лабораторіях або конструкторських бюро, а стартапами або окремими талантами по всьому світу. Українській енергетиці потрібні такі рішення, щоб стати високотехнологічною та конкурентоздатною. Це те, що здатне дати новий поштовх розвитку галузі, підвищити надійність і якість енергозабезпечення, зробити послуги більш зручними для клієнтів. Виходячи на глобальну площадку, яка є своєрідним епіцентром нових ідей, ми хочемо знайти кращі з них і привести їх в Україну», – зазначив Емануеле Вольпе, директор з інновацій ДТЕК.

«Для нас велика честь співпрацювати з ДТЕК, оскільки вони прагнуть створити культуру відкритих інновацій, створити кращу технологічну екосистему і розробити нові рішення з використанням глобальної експертизи. Їх відданість новим та інноваційним рішенням робить їх ідеальними партнерами для InnoCentive і головним кандидатом для нашої CDI-методології. Ми раді допомогти ДТЕК представити нові рішення на світовому енергетичному ринку», – резюмував президент InnoCentive Альф Бінгхем.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?