ДТЕК розпочав переведення регіональних автопарків на електромобілі

ДТЕК20 Грудня 2018

ДТЕК поповнив свій автопарк ще п’ятьма електромобілями Hyundai Ioniq. Три з них будуть спрямовані на енергетичні та вугільні підприємства в Запоріжжі, Дніпрі та Павлограді. Таким чином компанія розпочала електромобілізацію регіональних автопарків.

ДТЕК розпочав переведення регіональних автопарків на електромобілі

Ще два електрокара будуть використовуватися в Києві – разом з іншими сімома автомобілями, перший з яких з’явився на вулицях столиці близько року тому.

«Після успішного тестування електрокарів у Києві, ДТЕК розпочинає заміщення «традиційних» автомобілів більш сучасним та екологічним транспортом у регіонах. Це не лише відсутність шкідливих вихлопів, а й економічна вигода. За одинадцять місяців використання наших перших 7-ми електрокарів сума чистої економії сягнула 223 тис. грн», – зазначив директор з розвитку бізнесу ДТЕК Олександр Селищев.

Тому, окрім поступової закупівлі легкових авто, вже сьогодні ми вивчаємо можливості для використання електробусів для перевезення працівників підприємств.

«Виходячи з європейського досвіду, саме енергетичні компанії стають лідерами розвитку електромобільності. Вони не лише першими переводять свої автопарки на електромобілі, а й розвивають зарядну інфраструктуру, модернізують мережі, інтегрують сучасні програмні рішення контролю та керування. Саме такий шлях стимулювання розвитку електромобільності в Україні обрав для себе ДТЕК», – резюмував Селищев.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?