ДТЕК Київські електромережі допоможе киянам вирішити проблему помилково сплачених у лютому коштів

ДТЕК15 лютий 2019

Сплачувати за спожиту в 2019 році електроенергію киянам (фізичним особам) потрібно постачальнику універсальної послуги*, який надає послуги в Києві. Усі кошти, які споживачі у лютому 2019 року помилково сплатили на рахунок оператора системи розподілу ДТЕК Київські електромережі , будуть автоматично перераховані протягом місяця на рахунок компанії-постачальника універсальної послуги.

Деякі кияни за звичкою оплатили послуги зі спожитої у 2019 р. електроенергії на рахунки оператора систему розподілу ДТЕК Київські електромережі. Станом на 1 лютого, на рахунок ДТЕК Київські електромережі надійшли 39 мільйонів гривень.

Піклуючись про комфорт клієнтів, ДТЕК Київські електромережі самостійно поверне кошти  споживачів за спрощеною схемою: вони будуть перераховані на особисті рахунки клієнтів постачальника універсальної послуги. Клієнтам не потрібно оформлювати для цього будь-які додаткові документи, писати заяви, дзвонити або особисто приходити до центрів обслуговування клієнтів.  Процес триватиме до кінця лютого.

Нагадаємо, що у зв’язку з реформою ринку електроенергії  з 1 лютого 2019 постачальник універсальної послуги*  приймає покази лічильників, виставляє рахунки та приймає оплату за спожиту електроенергію. Йому потрібно оплачувати  електроенергію, спожиту після 1 січня 2019. Рахунки за неї кияни отримують у лютому.

Як перевірити чи була оплата помилковою і коли повернуть кошти?

1. Якщо клієнт правильно сплатив за спожиту електроенергію у січні 2019 постачальнику універсальної послуги і не має боргу за 2018 рік перед ДТЕК Київські електромережі, то:
  2. Якщо клієнт помилково сплатив за спожиту електроенергію у січні 2019 (станом на 01.02.2019 р.), то:
  3. Якщо ж клієнт знову помилково сплатить за спожиту електроенергію у лютому ДТЕК Київські електромережі, то ці кошти будуть автоматично перераховані постачальнику до 31 березня 2019 р., і з 1 квітня будуть відображатися в Особистому кабінеті споживача постачальника універсальної послуги

ДТЕК Київські електромережі з 1 січня 2019 року є оператором системи розподілу, який відповідає за технічний стан електромереж, якість і надійність енергопостачання. При наявності боргів за електроенергію  спожиту до 31 грудня 2018 р, їх потрібно сплатити на розрахунковий рахунок саме ДТЕК Київські електромережі. Платежі за електроенергію, спожиту після 1 січня 2019 року – постачальнику універсальної послуги. Звертаємо увагу, що при наявності заборгованості  за 2018 р.  енергокомпанія має право обмежити електропостачання боржнику.

*Компанія Київські енергетичні послуги до 31.12.2020 виконує функції постачальника універсальної послуги у місті Києві відповідно до Закону «Про ринок електричної енергії».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?