ДТЕК Київські електромережі оперативно ліквідував пошкодження високовольтної лінії, що загрожувало масштабним відключенням електроенергії в Києві

ДТЕК07 лютий 2019

Одна обірвана повітряна лінія електропередачі зупинила, через знеструмлення мережі, потяги на напрямку Київ-Миронівка, та поставила під загрозу стабільність роботи потужної транзитної електролінії на півдні столиці. Завдяки злагодженій роботі усіх підрозділів ДТЕК Київські електромережі, багатомільйонний мегаполіс не відчув ніяких незручностей, незважаючи на масштабність аварійної ситуації та складні погодні умови.

Вночі з 5 на 6 лютого на перегоні Петра Кривоноса – Підгірці (Обухівській район Київської області) обірвалася повітряна високовольтна лінія 110кВ Дніпровська-Новокиївська. Обірваний кінець впав на контактну мережу Південно-західної залізниці, через що відбулося автоматичне знеструмлення обладнання залізниці.

Через пошкодження проводу миттєво зросло навантаження на паралельній лінії, що загрожувало стабільній роботі усього транзиту 110кВ ТЕЦ-5 – Новокиївська. Тож, розуміючи наскільки важливо відновити якісне живлення до ранку, дві оперативно-виїзні бригади від центральної диспетчерської служби ДТЕК Київські електромережі одразу виїхали до підстанцій Пирогівська та Дніпровська. Спеціалісти оперативно оцінили ситуацію на місці та провели необхідні оперативні перемикання, і вже через 30 хвилин транзитна лінія 110кВ ТЕЦ-5 – Новокиївська знову працювала в штатному режимі, а нічний мегаполіс не відчув негативного впливу ситуації.

Водночас бригада дільниці повітряних ліній ДТЕК Київські електромережі прибула на місце пошкодження: о 6.30 ранку обірваний провід прибрали і робота контактної мережі Південно-Західної залізниці була відновлена. Ремонт повітряної лінії було продовжено вночі, під час перерви в розкладі руху потягів.

Причини обриву ПЛ 110кВ Дніпровська-Новокиївська встановлює спеціальна комісія.

Довідка:  ПЛ 110кВ Дніпровська-Новокиївська входить до складу  транзиту ТЕЦ-5 ( Видубічі)  – Новокиївська (смт.Хотів), що є вагомою частиною Київських електромереж.  По цій повітряній лінії електроенергія йде одразу на  дві підстанції – Пирогівську і Дніпровську, які в свою чергу живлять тисячі побутових та десятки крупних промислових клієнтів. Наприклад, саме ці підстанції подають напругу на Дніпровську каналізаційну станцію(Київводоканал), Національний музей архітектури та  побуту Пирогово, завод «Славутич» та інші.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?