ДТЕК інвестував 1,5 млн грн у медичні установи Павлограда

ДТЕК07 Грудня 2016

За підтримки ДТЕК у павлоградському міському пологовому будинку реконструйовано котельню, а для амбулаторій загальної практики сімейної медицини № 7, 8 і 9 закуплено медичне обладнання та 2 автомобілі Lanos sedan. На ці цілі ДТЕК направив у 2015 році 1 млн 478 тис. грн.

Павлоградський пологовий будинок — це єдиний пологовий будинок для 200 тис. жителів Павлограда, Тернівки, Павлоградського та Юр’ївського районів. Опалюється комплекс пологового будинку, що складається з декількох будівель, від власної газової котельні. 4 старі котли, 1985 року випуску, вже не могли забезпечити породіль і малюків необхідним теплом. Тому в межах соціального партнерства, за спільного фінансування міста (1 млн грн) і компанії (560 тис. грн) було проведено модернізацію старої системи опалення: два старі котла замінили на сучасні енергоефективні.

«Пологовий будинок взимку міг просто залишитися без тепла — а це здоров’я всіх молодих мам Західного Донбасу і їхніх малюків. Тому від імені всього медичного персоналу дякую міській владі та ДТЕК за надану підтримку! Два роки тому за допомогою компанії та особистої участі Артура Володимировича Мартовицького нам вдалося провести капітальний ремонт і відкрити сучасне відділення реанімації та інтенсивної терапії, закупити необхідне медичне обладнання для пологового будинку на суму 240 тис. грн: біохімічний і гематологічний аналізатори крові, апарат штучної вентиляції легенів, монітор пацієнта, опромінювачі тощо. У нас з’явилася можливість якісніше надавати медичні послуги, молоді мами позбавлені необхідності їздити до обласного центру. Спасибі за турботу!», — наголосила головний лікар Павлоградського пологового будинку Наталія Куцевол.

Ще один важливий для міста проект — це оснащення обладнанням і закупівля автомобілів для амбулаторій загальної практики сімейної медицини №№ 7, 8, 9 «Центру первинної медико-санітарної допомоги». Придбано гематологічні аналізатори крові, біохімічний аналізатор, електрокардіограф, ЕКГ-комплекс, бактерицидні випромінювачі, гінекологічні крісла, інгалятор — на суму 515 тис. грн.

«До червня 2015 року в Центрі первинної допомоги було 5 автомобілів, закріплених за кожною амбулаторією для обслуговування пацієнтів вдома, й один автомобіль, на якому надають невідкладну допомогу, а також двічі на день — допомога онкохворим (це 25 жителів міста, яким не потрібне постійне знеболення). Шести автомобілів для міста зі 110-тисячним населенням явно бракувало. Питання з транспортним забезпеченням стояло дуже гостро. Тому ДТЕК направив орієнтовно 370 тис. грн на придбання двох автомобілів Lanos sedan (зі встановленням газового обладнання). Сподіваємося, ці автомобілі добре послужать павлоградцям», — зазначив менеджер з адміністративної діяльності ДТЕК Павлоградвугілля Андрій Чернецький.

«Те, що у віддалених мікрорайонах почали функціонувати амбулаторії, стало зручно для павлоградців. Тепер багатьом людям не потрібно їхати на інший кінець міста, стояти в чергах — вони можуть отримати консультації лікарів, лікування, маніпуляційні процедури у своєму мікрорайоні, а для пенсіонерів і матусь із дітьми, а в мене їх троє, — це велика допомога», — сказала мешканка Павлограда Яна Свентик.

За весь час соціального партнерства ДТЕК і Західного Донбасу (8 років) компанія інвестувала в розвиток регіону понад 80 млн грн, із них 18,2 млн — це внесок у сферу охорони здоров’я, зокрема, у Павлограді — понад 10 млн грн.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго,ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Що ти знаєш про майбутнє України?