ДТЕК ініціював розгляд інвестиційного спору з Росією щодо активів Групи в Криму

ДТЕК11 квітня 2017

ПАТ «ДТЕК Крименерго» почав процедуру розв’язання інвестиційного спору з Російською Федерацією в межах Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про взаємний захист інвестицій. Цей спір викликаний націоналізацією інвестицій компанії на території Криму. У разі якщо спір не буде вирішено шляхом переговорів, ПАТ «ДТЕК Крименерго» має намір передати його на розгляд до міжнародного арбітражу. Сума компенсації фактичних і потенційних збитків компанії може становити понад 500 мільйонів доларів США. Для захисту своїх інтересів ПАТ «ДТЕК Крименерго» залучив міжнародну юридичну компанію Covington and Burling LLP.

ДТЕК ініціював розгляд інвестиційного спору з Росією щодо активів Групи в Криму

«З моменту незаконного захоплення «ДТЕК Крименерго» ми активно відновлювали документи, формували доказову базу, розробляли юридичну стратегію. Завершивши комплексний аналіз міжнародної практики й аналогічних прецедентів, ми направили на адресу Російської Федерації офіційне повідомлення про інвестиційний спір у межах угоди про взаємний захист інвестицій між Україною та Росією», — заявив виконувач обов’язків генерального директора ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про взаємний захист інвестицій передбачає можливість розв’язання спорів шляхом переговорів, після яких сторони мають право звернутися до арбітражу.

ПАТ «ДТЕК Крименерго» був найбільшим постачальником електроенергії Криму й забезпечував понад 80% постачання електроенергії на території Кримського півострова.

Вартість рухомого та нерухомого майна ПАТ «ДТЕК Крименерго», яке було націоналізовано рішенням Державної Ради Республіки Крим, становить понад 500 мільйонів доларів США.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?