ДТЕК ЕСКО допоможе Запорізькій ТЕС заощадити до 90% енергії на електроосвітленні

ДТЕК31 серпня 2017

ДТЕК ЕСКО допоможе Запорізькій ТЕС реалізувати проекти з покращення умов праці й економії енергоресурсів. До кінця 2018 року на тепловій електростанції планують модернізувати систему освітлення та насосне обладнання за допомогою механізму енергосервісу.

ДТЕК Запорізька ТЕС спільно з енергосервісною компанією ДТЕК ЕСКО планують до кінця 2018 року реалізувати два масштабні проекти із заміни застарілого електроосвітлення на світлодіодне та модернізації насосного обладнання ТЕС. Заміна 1 тисячі старих ламп на сучасні світлодіодні дасть змогу заощадити до 90% електроенергії на освітленні цехів станції, а також зробить роботу працівників електростанції комфортнішою й безпечнішою. На насосному обладнанні встановлять сучасні перетворювачі частоти, які також будуть економити електроенергію та підвищать надійність роботи обладнання.

«ДТЕК ЕСКО фінансує й виконує енергоефективні проекти на Запорізькій ТЕС «під ключ» із гарантією досягнення економії енергоресурсів. Робота нового обладнання має бути економічною, ергономічною, технологічно безпечною для роботи персоналу. За попередніми розрахунками, модернізація освітлення та встановлення перетворювачів частоти дасть змогу ТЕС заощадити більш ніж 2,4 млн КВт·год на рік і знизити собівартість виробництва електроенергії. Заощаджені на електроенергії гроші станція направить на важливіші завдання. Досвід реалізації нашого проекту з модернізації освітлення на Добропільській ЦЗФ показав, що досягти 90,5% економії електроенергії реально. А встановлення перетворювачів частоти на Центральному ГЗК Метінвест дає змогу економити до 60% електроенергії для роботи насосів», — коментує Валерій Гензицький, менеджер з управління проектами ДТЕК ЕСКО.

За словами Валерія Гензицького, за допомогою енергосервісу та засобів інвестора — ДТЕК ЕСКО — можна провести термомодернізацію всіх бюджетних установ в Енергодарі, а також багатоквартирних будинків. Щоби визначити, які конкретно енергоефективні заходи необхідні, скільки вони будуть коштувати й коли окупляться, спочатку необхідно провести енергоаудити, які ДТЕК ЕСКО також може виконати.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє України?