ДТЕК ЕСКО інвестував у систему освітлення на ММК ім. Ілліча 39 млн грн.

ДТЕК16 Липень 2019

ДТЕК ЕСКО інвестував у систему освітлення на ММК ім. Ілліча 39 млн грн.

ДТЕК ЕСКО завершив другий етап модернізації системи освітлення на Маріупольському металургійному комбінаті імені Ілліча Групи Метінвест. У двох цехах: листопрокатному «1700» та киснево-конвертерному замість ламп розжарювання і люмінесцентних встановлено 2269 світлодіодних світильників, що збережуть для комбінату до 80% електроенергії на освітленні цеху.

За рік економія електроенергії може скласти 12,3 млн кВт∙год на суму 19,2 млн грн., Екологічний ефект – зниження викидів СО2 на 11 тис. тон на рік. У проект ДТЕК ЕСКО інвестував 39 млн грн. на умовах договору енергосервісу.

LED-світильники для промислових підприємств виготовлені з міцних матеріалів, витримують високі температури, протистоять вібраціям і не мерехтять. Світильники такого типу прослужать більше 10 років.

На ММК ім. Ілліча вже оцінили енергоефективність першого етапу модернізації освітлення. З листопада минулого року листопрокатний цех «3000» освітлюють і економлять до 60% електроенергії 2234 світлодіодних світильників, які також встановила компанія ДТЕК ЕСКО.

ДТЕК ЕСКО і меткомбінат до кінця року готуються перейти до третього етапу модернізації та замінити електроосвітлення ще в декількох цехах.

«Питання енергозбереження є пріоритетними для ведення успішної діяльності та виробництва конкурентоспроможної продукції. Це частина нашої економічної та екологічної стратегії. Модернізація освітлення на виробничих майданчиках дозволяє підприємству не лише заощаджувати кошти, а й створювати більш безпечні та комфортні умови праці для наших співробітників», — розповів генеральний директор ММК імені Ілліча Тарас Шевченко.

«На ММК ім. Ілліча ми вже реалізували три проекти (два з освітлення та один із заміни газових пальників на аглофабриці), інвестувавши загалом 73 млн грн. Досвід меткомбінату свідчить, що підвищувати енергоефективність та модернізувати виробництво можна за рахунок коштів інвестора — енергосервісної компанії, яка фінансує проект, виконує його під ключ і гарантує економію енергоресурсів. Спільними зусиллями ми робимо свій внесок в енергонезалежність України», — зазначив директор ДТЕК ЕСКО Сергій Чулков.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?