ДТЕК Донецькі електромережі допоможе жителям області розв’язати проблему помилково сплачених коштів

ДТЕК19 лютий 2019

Платити за спожиту у 2019 році електроенергію жителям Донецької області (фізичним особам) потрібно на рахунок постачальника універсальної послуги*, який надає послуги в Донецькій області. Усі кошти, які споживачі в січні 2019 року помилково сплатили на рахунок ДТЕК Донецькі електромережі, будуть автоматично перераховані на рахунок компанії-постачальника універсальної послуги до 15 березня.

Деякі жителі області за звичкою оплатили вартість спожитої в січні 2019 року електроенергії на рахунки ДТЕК Донецькі електромережі. Піклуючись про комфорт клієнтів, ДТЕК Донецькі електромережі самостійно поверне кошти споживачів за спрощеною схемою: вони будуть перераховані на особові рахунки клієнтів постачальника універсальної послуги. Клієнтам не потрібно оформляти для цього будь-які додаткові документи, писати заяви, телефонувати або особисто приходити до центрів обслуговування клієнтів. Процес триватиме до 15 березня.

Нагадаємо, що у зв’язку з реформою ринку електроенергії з 1 лютого 2019 року постачальник універсальної послуги* приймає показання лічильників, виставляє рахунки та приймає оплату за спожиту електроенергію. Йому потрібно оплачувати електроенергію, спожиту після 1 січня 2019 року. Рахунки за неї жителі Донецької області отримують у лютому.

ДТЕК Донецькі електромережі з 1 січня 2019 року є оператором системи розподілу, який відповідає за технічний стан електромереж, якість і надійність енергопостачання.

Поки триває процес налагодження систем розрахунків і перерахунок за базами даних клієнтів, щоб не допустити помилкових відключень за борги, ДТЕК Донецькі електромережі призупинить процедуру обмежень електроенергії для фізичних осіб за борги до 15 березня 2019 року.

* Компанія Донецькі енергетичні послуги до 31.12.2020 виконує функції постачальника універсальних послуг у Донецькій області відповідно до Закону «Про ринок електричної енергії»

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?