ДТЕК Дніпровські електромережі допоможе жителям області вирішити проблему помилково сплачених коштів

ДТЕК15 лютий 2019

Сплачувати за спожиту в 2019 році електроенергію жителям Дніпропетровської області (фізичним особам) потрібно на рахунок постачальника універсальної послуги*, який надає послуги в Дніпропетровській області. Усі кошти, які споживачі у січні 2019 року помилково сплатили на рахунок ДТЕК Дніпровські електромережі, будуть автоматично перераховані на рахунок компанії-постачальника універсальної послуги до 15 березня.

Деякі мешканці області за звичкою оплатили вартість спожитої у січні 2019 р. електроенергії на рахунки ДТЕК Дніпровські електромережі. Піклуючись про комфорт клієнтів, ДТЕК Дніпровські електромережі самостійно поверне кошти споживачів за спрощеною схемою: вони будуть перераховані на особисті рахунки клієнтів постачальника універсальної послуги. Клієнтам не потрібно оформлювати для цього будь-які додаткові документи, писати заяви, дзвонити або особисто приходити до центрів обслуговування клієнтів.  Процес триватиме до 15 березня.

Нагадаємо, що у зв’язку з реформою ринку електроенергії  з 1 лютого 2019 постачальник універсальної послуги*  приймає покази лічильників, виставляє рахунки та приймає оплату за спожиту електроенергію. Йому потрібно оплачувати  електроенергію, спожиту після 1 січня 2019. Рахунки за неї жителі Дніпропетровської області отримують у лютому.

ДТЕК Дніпровські електромережі з 1 січня 2019 року є оператором системи розподілу, який відповідає за технічний стан електромереж, якість і надійність енергопостачання.

Як перевірити чи була оплата помилковою і коли повернуть переплату?

1. Якщо клієнт правильно сплатив за спожиту електроенергію у січні 2019 постачальнику універсальної послуги і не має боргу за 2018 рік перед ДТЕК Дніпровські електромережі, то:
  2. Якщо клієнт помилково сплатив за спожиту електроенергію у січні 2019 (станом на 01.02.2019 р.), то:

Поки триває процес налагодження систем розрахунків й перерахунки по базам даних клієнтів, щоб не допустити  помилкових відключень за борги, ДТЕК Дніпровські  електромережі призупинить процедуру обмежень електроенергії для фізичних осіб за борги до 15 березня 2019 року.

*Компанія Дніпровські енергетичні послуги до 31.12.2020 виконує функції постачальника універсальних послуг у Дніпропетровській області відповідно до Закону «Про ринок електричної енергії»

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?