ДТЕК — на першому місці в рейтингу прозорості та КСВ українських компаній

ДТЕК13 червня 2017

ДТЕК очолив рейтинг найпрозоріших українських компаній за версією Центру «Розвиток КСВ». У рейтингу оцінювалися сайти 100 найбільших українських компаній.

Разом із ДТЕК лідерами рейтингу став Арселор Міттал Кривий Ріг — обидві компанії набрали по 71 балу. На другому місці — СКМ (68 балів), на 3 місці — концерн Галнафтогаз (59 балів).

«На сьогодні Індекс є єдиним інструментом моніторингу розвитку корпоративної соціальної відповідальності в Україні. Це допомагає бачити сильні та слабкі сторони розвитку КСВ в Україні, а також те, на що потрібно звернути увагу. Несподіваним для нас результатом стало те, що національні та міжнародні компанії мають однаковий рівень розкриття інформації з КСВ на своїх веб-сайтах», — зазначила Марина Саприкіна, керівник Центру «Розвиток КСВ».

Середній рівень розкриття інформації українськими компаніями на власних сайтах у 2016 становить 19,3%. Середній рівень розкриття інформації топ-10 компаній — 56,5%. Усього 6 компаній зі 100 досягли результату у 50% відкритості. Найвищий рівень розкриття інформації з КСВ — на веб-сайтах компаній секторів «ІТ/Телеком», «Енергетика», «АПК» і «Гірничо-металургійний».

В основі складання індексу — міжнародна методика, яка враховує 4 критерії: звітність, зміст, навігація й доступність. Індекс складається щорічно з 2011 року.

ДТЕК став першою в Україні промисловою компанією, яка випустила соціальний звіт на основі міжнародного стандарту GRI. Компанія випускає соціальні звіти з 2008 року.

Крім звіту й розділу «про КСВ» на офіційному сайті компанії, у ДТЕК із 2014 року працює спеціальний сайт програми соціального партнерства, присвячений проектам сталого розвитку територій присутності компанії.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє України?