Директором з фінансів і стратегії ДТЕК призначений Франк Зіберт

ДТЕК11 квітня 2018

Завданням Франка Зіберта стане об'єднання функцій стратегічного планування й управління фінансами, що забезпечить виконання цілей з реформування компанії, будівництва нових енергетичних потужностей і нарощування обсягів виробництва вугілля і газу.

Франк Зіберт — керівник з багаторічним досвідом роботи у країнах Східної Європи, Німеччини і Великобританії. У 2012-2018 рр. Франк представляв інтереси акціонерів у міжнародному проекті будівництва магістрального газопроводу Nabucco. Перед цим, впродовж 19 років, Франк обіймав керівні посади в Ruhrgas і E.ON — найбільшій енергокомпанії Німеччини.

«Одне з ключових завдань, яке стоїть перед ДТЕК, — це підготовка до конкурентного ринку енергетики. Це означає, що повинні змінитися процеси всередині компанії, розширитися експертиза команди менеджменту. Ми повинні навчитися конкурувати за клієнтів, за нові технології і інвестиційний капітал. Саме це дозволить ДТЕК зберегти свої лідерські позиції в нових ринкових умовах. Європейські енергетичні компанії здолали процес реформування ринку 10 років тому. Тому експертиза Франка, який пройшов шлях лібералізації європейської енергетики разом з E.ON, буде особливо цінна для ДТЕК сьогодні», — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

«Українська енергетика стоїть на порозі глобальних перетворень, обумовлених розпочатими реформами і завданнями Енергетичної стратегії України. У країни є величезний потенціал, щоб у короткий термін побудувати новий енергетичний ринок, який на рівних конкуруватиме з ринками Європи. У ДТЕК я побачив компанію, яка активно сприяє цій трансформації, і робота в ній відкриває можливість зробити свій власний внесок до змін», — сказав Франк Зіберт.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?