Понад 11 мільйонів гривень в безпеку співробітників вкладе ДТЕК Дніпровські електромережі

Якісний спецодяг, ізолюючі комплекти для роботи під напругою і страхувальні системи – це обов’язковий «набір безпеки» для співробітників ДТЕК Дніпровські електромережі. Життя і здоров’я співробітників тут – головний пріоритет. В охорону праці в цьому році вкладуть 11 мільйонів 200 тисяч гривень.

Діелектричні боти з Англії, комплекти захисту голови від дуги, страхувальні системи європейських виробників зараз випробують в виробничих бригадах ДТЕК Дніпровські електромережі. Тут у кожного співробітника – повний набір сучасних ефективних засобів індивідуального захисту. Адже пріоритетне завдання – створити ще більш безпечні умови на робочих місцях і максимально убезпечити технологічні процеси.

Крім забезпечення якісними засобами захисту, співробітники регулярно підвищують свою кваліфікацію і знання техніки безпеки. У тому числі – здають спецтести на автоекзаменаторі «Охорона праці». Щоб точно знати – як миттєво реагувати на аварійні ситуації та усувати їх наслідки без загрози для колег. За рік навчання пройшли 2239 фахівців. Допомагають в цьому нові технології – відео-ролики, навчальні інструктажі. Як працюють бригади – стежать персональні відеореєстратори. А розбір помилок і корисну інформацію енергетикам надсилають на смартфони.

«Кожен приклад розбираємо детально. Від цього ж залежить наше життя. Опрацьовуємо ризики і розробляємо план, який допоможе їх уникнути. Все дуже наочно, зрозуміло і допомагає уникнути невиправданих помилок», – говорить начальник групи підстанцій Дніпропетровських високовольтних мереж ДТЕК Дніпровські електромережі Дмитро Трофимов.

Окрема увага – медичне забезпечення. Всі співробітники застраховані. Поліси оплачує компанія. Медогляди – теж. У минулому році їх пройшли понад 3,5 тисяч осіб.

«Люди – наша головна цінність. І як відповідальний бізнес, ми дбаємо про те, щоб виробництво було максимально безпечним. Тому збільшуємо інвестиції в охорону праці. У минулому році планували 11 мільйонів, а вклали – 15,6. Це допомагає зменшувати кількість нещасних випадків і змінити психологію людей, щоб вони більше цінували свою працю і здоров’я », – говорить керівник департаменту з охорони праці ДТЕК Дніпровські електромережі Олексій Носов.

Система управління охороною праці в компанії відповідає міжнародному стандарту OHSAS 18001: 2007. Вона допомагає контролювати ризики для здоров’я і безпеки людей, ймовірність аварій, нещасних випадків.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?