Бізнес ДТЕК найбільш ефективний в Україні, – офіційний рейтинг

ДТЕК10 Жовтня 2017

Газовидобувне підприємство «Нафтогазвидобування», що входить до ДТЕК Нафтогаз, очолило перелік «ТОП-100 кращих компаній України за фінансовими показниками». Рейтинг був складений журналом «Вісник» офіційним виданням Державної фіскальної служби України.

Під час складання ТОП-100 використовувались офіційні дані фіскальної служби за 2016 рік щодо платоспроможності, фінансової стійкості та прибутковості компаній.

«Фінансовий стан компаній – одна з головних ознак ефективності управління, – підкреслила редакція видання. – Саме від своєчасних та ефективних фінансових рішень значною мірою залежать і конкурентоспроможність компанії, і її інвестиційна привабливість».

«За 12 років своєї роботи ДТЕК запровадив високі стандарти корпоративного управління, що відповідають міжнародним практикам. Це основа, яка дозволяє нашим бізнесам демонструвати якісні результати та отримувати визнання як в Україні, так і за її межами. Сьогодні перед нашою командою стоять нові виклики, пов’язані з реформуванням ринків енергетики та глобальними трансформаціями. ДТЕК підходить у повній готовності: ми готові стати драйвером модернізації української енергетики – її перетворення із пострадянської зарегульованої індустрії в клієнтоорієнтовану, проєвропейську, сучасну галузь економіки», – прокоментував Максим Тімченко, Генеральний директор ДТЕК.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго,ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Що ти знаєш про майбутнє України?