Бізнес ДТЕК найбільш ефективний в Україні, – офіційний рейтинг

ДТЕК10 Жовтня 2017

Газовидобувне підприємство «Нафтогазвидобування», що входить до ДТЕК Нафтогаз, очолило перелік «ТОП-100 кращих компаній України за фінансовими показниками». Рейтинг був складений журналом «Вісник» офіційним виданням Державної фіскальної служби України.

Під час складання ТОП-100 використовувались офіційні дані фіскальної служби за 2016 рік щодо платоспроможності, фінансової стійкості та прибутковості компаній.

«Фінансовий стан компаній – одна з головних ознак ефективності управління, – підкреслила редакція видання. – Саме від своєчасних та ефективних фінансових рішень значною мірою залежать і конкурентоспроможність компанії, і її інвестиційна привабливість».

«За 12 років своєї роботи ДТЕК запровадив високі стандарти корпоративного управління, що відповідають міжнародним практикам. Це основа, яка дозволяє нашим бізнесам демонструвати якісні результати та отримувати визнання як в Україні, так і за її межами. Сьогодні перед нашою командою стоять нові виклики, пов’язані з реформуванням ринків енергетики та глобальними трансформаціями. ДТЕК підходить у повній готовності: ми готові стати драйвером модернізації української енергетики – її перетворення із пострадянської зарегульованої індустрії в клієнтоорієнтовану, проєвропейську, сучасну галузь економіки», – прокоментував Максим Тімченко, Генеральний директор ДТЕК.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє України?