1,5 місяці роботи в «сірій» зоні: енергетики повернули світло у 800 будинків Бахмутського району

ДТЕК02 серпня 2017

Сьогодні енергетики ДТЕК Донецькобленерго ввели в дію нову лінію 6 кВ і відновили 14 трансформаторних підстанцій. Лінія дала світло 800 жителям селищ Зайцеве, Новобахмутка, Жованка, Піски Бахмутського району, які жили без електроенергії понад рік. Відновити електропостачання селищ раніше було неможливо спочатку через бойові дії, пізніше — через необхідність розмінування території. Лінію завдовжки 5,5 км збудували в рекордно короткі терміни — всього за 1,5 місяці.

Для того, щоб енергетики могли узятися до роботи, 2–3 бригади саперів щодня проводили розмінування території, відведеної під будівництво. Щодня на будівництві нової повітрянокабельної лінії працювали 4–5 бригад ДТЕК Донецькобленерго. В умовах «сірої» зони й реальної небезпеки для життя енергетиків нову лінію було здано в затверджені терміни.

«Щоби повернути електрику в будинки, ми прийняли рішення про будівництво нової лінії, попри всі ризики, які супроводжують енергетиків, що працюють у сірій зоні. Наше завдання — відновити енергопостачання та дати можливість людям повертатися у свої будинки. Ми бачимо, наскільки важлива для них наша робота. Розуміємо, що крім нас її не зробить ніхто, тому просто виконуємо свій обов’язок за будь-яких обставин», — зазначив генеральний директор ДТЕК Донецькобленерго Олексій Дегтярьов.

«Щойно було знайдено майданчик, де була найменша загроза для життя людей, ДТЕК Донецькобленерго зробив усе для того, щоб якнайшвидше світло було підведено. Я дуже вдячний як саперам, так і енергетикам за героїчну роботу», — сказав губернатор Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Відновлення енергопостачання потребують десятки населених пунктів Донецького регіону, які постраждали від бойових дій. Однак сьогодні ДТЕК Донецькобленерго сильно обмежена в коштах. Ситуація зміниться на краще з переходом енергопостачальних компаній регіону на стимулювальне тарифоутворення з 2018 року.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє України?